Gemeente Heiloo


Egelshoek genomineerd voor Stedelijke Interieur Waardering

De Egelshoek in Heiloo is genomineerd in het kader van het project Stedelijk Interieur Waardering'. Deze prijs is er voor de openbare ruimte die goed blijft. Het is een gezamenlijk initiatief van CROW en het tijdschrift Stedelijk Interieur. Op 27 april 2005, tijdens de vakbeurs Urban Design in de Amsterdam RAI wordt de Stedelijk Interieur Waardering' uitgereikt.

In de race om de eerste Stedelijk Interieur Waardering, de prijs voor de openbare ruimte die goed blijft, hebben zich vijf projecten genomineerd voor de tweede ronde. Het gaat om het Hof van Heden in Den Haag (Dienst Stadsbeheer, gemeente Den Haag), 't Zand in Son en Breugel (buro Lubbers), het Waalfront in Zaltbommel (Gront-mij), de gerevitaliseerde binnenstad in Zutphen (afdeling REO, sector Ruimte, ge-meente Zutphen) en de Egelshoek in Heiloo (bureau Alle Hosper).

Bij de Stedelijk Interieur Waardering' wordt gekeken naar het doel en het beheer van de openbare ruimte, want dat is van belang voor de daadwerkelijke gebruikers. Bij de beoordeling let de jury, naast gebruiksgemak, ook op meer beleidsmatige zaken. Bij-voorbeeld het onderhoudsniveau in verhouding tot de kosten die daarvoor zijn ge-maakt. Het is de kunst om alle gebruikerswensen in één ontwerp te verenigen. Dat vraagt inzet van alle partijen. De waarderingsprijs wordt daarom toegekend aan het team van opdrachtgever én opdrachtnemer.

Stedelijk Interieur is het vakblad voor inrichting, ontwerp en beheer van openbare ruimte. CROW is een onafhankelijk platform waar deze drie disciplines samen komen. De twee organisaties hebben een gezamenlijk doel: het bevorderen van samenwerking tussen opdrachtgever, architect, inrichter, beheerder en uitvoerder. Dat doen ze door middel van de Stedelijk Interieur Waardering'.