Gemeente Utrecht

PERSBERICHT

Utrecht, 22 april 2005

Burgemeester Brouwer start bouw Woonpark De Woerd in De Meern

Op woensdag 27 april verricht Burgemeester Brouwer samen met Wethouder Lenting een symbolische handeling als startsein voor de bouw van Woonpark De Woerd. Het plan De Woerd bestaat uit circa 500 woningen en vormt de afronding van de oude kern van De Meern. Bouwfonds Fortis is samen met MBB verantwoordelijk voor de volledige ontwikkeling van deze nieuwste wijk van Leidsche Rijn. Dit betekent dat zij naast de woningbouw ook zorgdragen voor de openbare ruimte.

De Woerd is een woongebied met een kleinschalig karakter en individueel herkenbare huizen. Zowel in architectuur als in stedenbouwkundig opzicht sluit dit plan natuurlijk aan bij de bestaande bebouwing van De Meern. Alles is afgestemd op het scheppen van een aangename woonomgeving: de straten, pleinen en hofjes gaan bijna ongemerkt over in de bestaande dorpskern. AutoŽs worden zoveel mogelijk uit het zicht geparkeerd.

Volop bouwactiviteit
Met de start bouw in De Woerd wordt er op dit moment in Leidsche Rijn in 5 deelwijken gebouwd: De Woerd, Vleuterweide, Terwijde, De Balije en Het Zand. De buurten Langerak, Parkwijk en Veldhuizen zijn inmiddels grotendeels bewoond. In Het Zand worden binnenkort de eerste bewoners verwelkomd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
. Bouwfonds Fortis: drs. Tjakko Smit, locatiemanager, (033) 45 34 105 . Gemeente Utrecht: Ingeborg Bekker, afdeling communicatie Projectbureau Leidsche Rijn, (030) 286 7005

Uitnodiging voor de pers
U bent van harte welkom bij de start bouw. Het programma is als volgt: 15.00 uur: ontvangst in tent op bouwlocatie De Woerd. 15.30 uur: symbolische handeling door Burgemeester Brouwer en Wethouder Lenting met behulp van een toekomstig en huidige bewoner. Aansluitend vindt een borrel plaats.

Noot voor de redactie,