Psycho-medisch centrum Parnassia

Brommobiel voor bewoners Wooncentrum Ouderenpsychiatrie Parnassia in Scheveningen

Op vrijdag 29 april 2005 om 10.00 uur neemt een bewoner van het Wooncentrum Ouderenpsychiatrie in de Neptunusstraat te Scheveningen een splinternieuwe brommobiel in ontvangst.

Den Haag, 26 april 2005

---

Brommobiel voor bewoners Wooncentrum OuderenpsychiatrieParnassia in Scheveningen

Op vrijdag 29 april 2005 om 10.00 uur neemt een bewoner van het Wooncentrum Ouderenpsychiatriein de Neptunusstraat te Scheveningen een splinternieuwe brommobiel in ontvangst. Deze wordt aangeboden door het Nationaal Fonds Ouderenhulp. Het is de bedoeling dat de ouderen zelfstandig of met een begeleider met de brommobiel op stap kunnen en anderen die geen rijles hebben gekregen mee uit nemen. Hierdoor worden ouderen weer mobiel, minder afhankelijk en kunnen ze contacten blijven onderhouden buiten het wooncentrum.

Rijlessen

De bewoners van het wooncentrum krijgen vanaf 29 april ook rijlessen zodat ze met hun geschonken 45 km wagentje er weer op een veilige en gemakkelijke manier op uit kunnen trekken en mobiel kunnen blijven. De eerste rijlessen worden direct na de feestelijke overhandiging aan de bewoners gegeven

Nationaal Fonds Ouderenhulp

Vorig jaar schonk het Nationaal Fonds Ouderenhulp bij wijze van proef een eerste brommobiel aan het Friese centrum voor zorg en welzijn Nij Satel&acric;n in Menaldumadeek. Dit bleek zon overweldigend succes dat Ouderenhulp nu ook andere verzorgingshuizen van voertuigen en rijlessen voorziet. In totaal worden er in deze week 5 verzorgingshuizen voorzien van een brommobiel. Eén brommobiel gaat naar het Wooncentrum Ouderenpsychiatrie vanParnassia in Scheveningen.

Doelgroep

In het wooncentrum wonen oudere mensen die langdurig psychiatrische problemen ervaren en die met 24-uurs begeleiding kunnen wonen in een appartement. In het Wooncentrum wordt vanuit de herstelvisie zoveel mogelijk gestreefd om de bewoners eventueel met ondersteuning, de dagelijkse levensverrichtingen zelfstandig te laten ondernemen.
---


Noot voor de redactie,