Gemeente Purmerend

Hoogste punt Leeghwaterbad

Hoogste punt Leeghwaterbad
Woensdag 30 maart is het hoogste punt in de bouw van het Leeghwaterbad bereikt. Wethouder Bert Wiedemeijer heeft met assistentie van projectleider Dick Hansen een luchtkoker op het elf meter hoge dak geplaatst. Alle bouwvakkers kregen het gebruikelijke 'pannenbier'.

De bouw verloopt voorspoedig. Nog dít jaar kunt u uw eerste duik in het fraaie zwembad nemen. De aanleg van het eerste gedeelte van het parkeerterrein begint in de grote schoolvakantie.

Technisch hoogstandjes
Het wedstrijdbad krijgt een transparant kunststof wand van 1.50 bij twintig meter. Deze wand komt in één stuk uit Amerika. De plaatsing is een precisiewerk, ook een technisch hoogstandje. Het materiaal is een enkele centimeters dikke laag doorzichtige kunststof.

Tekeningen ingemetseld
De tekeningen die door leerlingen van scholen bij het Leeghwaterpark zijn gemaakt, zijn ingemetseld in de wand naast de grote glazen wand.

Verschillende tarieven
De tarieven voor het Leeghwaterbad zijn nog niet vastgesteld, maar zullen in het verlengde liggen van de huidige prijzen in De Wilgenhoek. Een geavanceerd elektronisch systeem maakt onderscheid tussen langdurig verblijf - bijvoorbeeld in het recreatiebad met de waterspeeltuin - en kort zwembezoek.