Dienstenbond CNV

Principe Akkoord CAO Veronica

27-04-2005

De onderhandelingsdelegatie van Veronica en de CNV Dienstenbond hebben op 13 april een principe akkoord bereikt over een nieuwe CAO. Hieronder treft u de inhoud van dit akkoord aan.

Omdat er nog steeds zeer veel onduidelijkheid bestaat over de nieuwe regelingen Vut/ Prepensioen, Levensloop en WAO/ ZW hebben we afgesproken hierover in het najaar te overleggen zodat eventuele aanvullingen en wijzigingen per 1 januari 2006

doorgevoerd kunnen worden als onderdeel van de nog af te sluiten CAO over 2006.

De hoofdpunten van het principe akkoord 2005 zijn:


1. De lonen worden met terugwerkende kracht tot 1 januari 2005 met
1,25% verhoogd.


2. Gedurende de looptijd van deze CAO zal de werkgever voor werknemers die in het 2e ziektejaar belanden volledig doorbetalen. Voor de CAO
2006 wordt een nieuwe afspraak gemaakt, waarbij rekening wordt gehouden met de invoering van de nieuwe WAO wetgeving.


3. De integrale tekst van de CAO wordt geactualiseerd en gemoderniseerd en is digitaal beschikbaar.


4. Werkgever verleent zijn medewerking aan het benutten van de fiscale mogelijkheden ten aanzien van het lidmaatschap van vakorganisaties.


5. Het opleidingsbudget is vastgesteld op Euro 100.000,--. In principe komen alle opleidingswensen in aanmerking voor een tegemoetkoming uit het opleidingsbudget.


6. De werkgeversbijdrage aan de Vakorganisaties wordt met terugwerkende kracht over de jaren 2003 en 2004 uitgekeerd.


7. De CAO heeft een looptijd van 1 jaar te weten 1 januari 2005 tot 31 december 2005.

De CAO geldt voor zowel Veronica als Veronica Digitaal. De werkgever heeft de wens bij ons neergelegd voor een andere CAO bij Digitaal. Wij hebben daarop aangegeven te wachten met besprekingen en op de ideeën van de werkgever over de inrichting van Digitaal. Wij wachten nog steeds.

Zolang de bonden niet hebben aangegeven met een CAO voor Digitaal in te stemmen blijft ook de CAO Veronica op deze groep werknemers onverkort van toepassing. Wij houden u op de hoogte.

Vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Martijn Donker. Hij is bereikbaar op 035-6460580. Mailen kan ook op hilversum@cnvdibo.nl