Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (27/04)

BERGEN OP ZOOM, 27 april 2005

HALT voor 14-jarige winkeldievegge
BERGEN OP ZOOM: Een 14-jarige inwoonster van Bergen op Zoom is dinsdagmiddag betrapt toen zij vanuit een groot warenhuis aan de Stationsstraat een winkeldiefstal pleegde. Het meisje had een aantal kledingstukken meegenomen zonder deze af te rekenen. Gezien de leeftijd van de verdachte is in overleg met haar ouders besloten om haar naar het bureau HALT te sturen. De kleding is teruggegeven.

Politie houdt verkeerscontrole
BERGEN OP ZOOM: De politie heeft maandagmiddag tussen 14.00 en 15.30 uur op de Erticalaan een verkeerscontrole gehouden. In totaal zijn tien processen-verbaal uitgeschreven. Onder andere voor het niet dragen van de autogordel, het niet in het bezit hebben van een geldig rijbewijs en het niet voldoen aan de identificatieplicht.

Inbraak in bedrijf
ROOSENDAAL: Bij een bedrijf aan de Ettenseweg is dinsdagavond tussen 23.10 en 23.15 uur ingebroken. Een ruit en een kozijn werden geforceerd. Via deze weg konden de daders binnenkomen en is het hele pand doorzocht. Een aantal computers is meegenomen.

Diefstal van invalidenvoertuig
BERGEN OP ZOOM: Vanaf de Erasmuslaan is tussen dinsdagavond en woensdagochtend een invalidenvoertuig gestolen. De driewieler met het verzekeringsplaatje MRX583 stond afgesloten geparkeerd. Het betreft een Inca Buddy.

Zakkenrollers actief
ROOSENDAAL: Twee inwoonsters van Roosendaal zijn maandag het slachtoffer geworden van zakkenrollers. Een 43-jarige vrouw werd op de Nieuwe Markt gerold van haar portemonnee die zij in haar schoudertas had gestopt. De schoudertas was afgesloten met een rits maar die hadden ze zonder dat zij het gemerkt had open weten te ritsen. Een 85-jarige vrouw werd ook slachtoffer van zakkerollers toen zij aan het winkelen was in de Roselaar. Deze vrouw had haar portemonnee in haar jaszak zitten toen zij werd gerold. Beiden hebben aangifte gedaan bij de politie.

Diefstal van Hortensiastruiken
SPRUNDEL: Een vijftal grote hortensiastruiken zijn zondagnacht gestolen vanuit een tuin aan de St Janstraat. Wat de struiken waard zijn is niet bekend.

Auteur: Nicolette Bovenhorst