Gemeente Gouda


onderzoek naar nieuw onderkomen voor multifunctioneel centrum gouda oost (27/04/05)

Basisschool De Oosterweide in Gouda Oost maakt onderdeel uit van een Brede School. Het aantal leerlingen dat zich aanmeldt voor deze basisschool blijft groeien. Ruimtegebrek is dan ook in zicht, mede door de gezamenlijke huisvesting met een peuterspeelzaal, een opvang voor anderstaligen en kinderopvang. Daarom onderzoeken verschillende partijen dit jaar de haalbaarheid voor een nieuw en ruimer multifunctioneel centrum in de wijk.

programma van eisen

De voorwaarden waaraan zon nieuw onderkomen moet voldoen zijn inmiddels in kaart gebracht. In het Programma van Eisen staan alle wensen verwoord. Dit programma bestaat uit twee delen. In het eerste deel staan de wensen van de directies van de partijen die geïnteresseerd zijn in de nieuwbouw en met elkaar het haalbaarheidsonderzoek uitvoeren: de school, de gemeente, Quadrant Kinderopvang, Stichting De Schaapskooi, Stichting Welzijn Gouda en de bibliotheek. Het tweede deel verwoordt de ideeën en wensen van alle medewerkers van deze partijen én de kinderen van De Oosterweide en hun ouders/verzorgers.

Het eerste deel was al gereed, het tweede deel is vanaf vandaag beschikbaar.

droomschool

De Oosterweide maakt straks een belangrijk onderdeel uit van het toekomstige multifunctionele centrum. Daarom mochten ook de leerlingen hun wensen en voorkeuren op tafel leggen. Liever een school van baksteen of van hout? Een klassieke of flitsende en moderne inrichting? Veel of weinig kleur? Een open of gesloten uitstraling? De kinderen weten maar al te goed hoe hun droomschool er straks uit moet komen te zien. Dit kwam onder andere naar voren in kleurrijke en creatieve werkstukken en tentoonstellingen. Het resultaat is te bewonderen in het tweede deel van het Programma van Eisen.

intentieverklaring

Voor het haalbaarheidsonderzoek ondertekenden de verschillende partijen op 18 maart jl. een intentieverklaring. Daarmee laten ze zien bereid te zijn om met elkaar de mogelijkheden te onderzoeken voor de nieuwbouw van een multifunctioneel centrum. In het onderzoek worden uiteraard de wensen en voorwaarden uit het Programma van Eisen meegenomen.

vervolgstappen

Naar verwachting is het haalbaarheidsonderzoek eind dit jaar klaar. De definitieve locatie van de nieuwbouw is dan bekend. Het onderzoek moet worden afgesloten met een beheerovereenkomst tussen de verschillende partijen.Vanaf dat moment kan de nieuwbouw van start gaan.

wijkontwikkeling

Het onderzoek naar de mogelijkheden voor een nieuw multifunctioneel centrum is een project in het kader van wijkontwikkeling. Onder deze noemer werken de gemeente Gouda en de woningcorporaties Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden-Holland aan de verbetering van de leefbaarheid in Gouda Oost en Korte Akkeren.

Footer