Transavia

Nieuwe lijnvluchten transavia.com
Genua en Reus (Salou)

transavia.com komt met twee nieuwe bestemmingen vanaf Schiphol: Genua en Reus (Salou). Hiermee bedraagt het totaal aantal lijnvluchten nu 63. Met de bestemming Genua richt transavia.com zich ook op het aanzienlijke aantal Italiaanse toeristen dat Nederland bezoekt. In en rond de stad wonen 1,2 miljoen mensen.
Met Genua biedt transavia.com een nieuwe aantrekkelijke bestemming voor de schilderachtige Italiaanse kuststrook Cinque Terre. Deze vijf dorpjes vormen een prachtige, achttien kilometer lange kustlijn in Noord Italië. Het gebied is zeer geschikt om te wandelen, te zwemmen en te genieten van de typische streekgerechten en -wijnen. Het kustpad dat de vijf dorpjes met elkaar verbindt, is één van Europa's beroemdste wandelroutes. Genua zelf is een typisch Italiaanse stad met een rijke historie en fraaie paleizen, pleinen en een kathedraal. De omgeving is bekend van de stranden aan de Bloemenrivièra. Genua is de grootste cruisehaven van de Middellandse Zee.

Reus is de aanvlieghaven voor de badplaats Salou en de stad Tarragona. Verder komen veel Nederlanders naar het grote attractiepark Port Aventura. Salou ligt aan de Costa Daurada (De Gouden Kust), tussen Barcelona en Valencia, een regio die 3,2 miljoen toeristen per jaar trekt. Steeds meer Nederlanders hebben er hun tweede huis.

Feiten en cijfers
Beide vluchten kunnen vanaf morgen worden geboekt. Ze worden het hele jaar uitgevoerd. De eerste vlucht naar Genua is op 27 april, die op Reus op 28 april. Beide voor een vanaf prijs van EUR 39,99. De vluchten naar Genua zijn op maandag, woensdag, vrijdag en zondag. Die naar Reus op dinsdag, donderdag en zaterdag (naast de al bestaande chartervlucht op zaterdag).

Hogere frequentie bestaande lijnvluchten
Voor enkele succesvolle bestaande lijnvluchten voert transavia.com de frequentie op:
Alicante (nu dagelijks vanaf Rotterdam en tweemaal per dag vanaf Amsterdam): extra vluchten op zaterdag en zondag. Malaga (nu dagelijks vanaf Rotterdam en tweemaal per dag vanaf Amsterdam): extra vluchten op vrijdag, zaterdag, zondag. Napels (nu op maandag, woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag): deze zomer ook op donderdag.
Nice (nu dagelijks tweemaal): extra vluchten op maandag, woensdag, vrijdag en zondag
Venetië (nu tot 1 april vier maal): komende zomer dagelijks.