Wessanen NV

Amstelveen, 8 maart 2005

Nieuwe leden Raad van Commissarissen Wessanen

Koninklijke Wessanen nv maakt vandaag bekend dat het concern tijdens de aankomende jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 27 april 2005 een voorstel zal doen voor benoeming van twee nieuwe commissarissen.

Voorgesteld wordt de heer D.I. (Durk) Jager, voormalig bestuursvoorzitter, president en CEO van Procter & Gamble, te benoemen tot nieuwe Voorzitter van de Raad van Commissarissen. Hij volgt de heer K.J. Storm op, die sinds 1996 commissaris is en vanaf 2001 Voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Tevens wordt voorgesteld de heer L.M. (Theo) de Kool, Executive Vice President en CFO van Sara Lee Corporation, te benoemen tot nieuw lid van de Raad van Commissarissen en tot Voorzitter van het Audit Committee. Hij volgt de heer J.A.N. van Dijk op, die sinds 1997 commissaris is en daarnaast vanaf 2002 Voorzitter van het Audit Committee.

Durk Jager en Theo de Kool brengen een schat aan ervaring in op het gebied van algemeen, marketing- en financieel management bij FMCG-multinationals (FMCG = Fast Moving Consumer Goods).

Andere leden van de Raad van Commissarissen zijn de heer F.H.J. Koffrie en Prof. J.G.A.J. Hautvast.

Wessanen is veel dank verschuldigd aan Kees Storm en Jacques van Dijk voor hun sterke leiderschap in voor Wessanen turbulente tijden. Mede dankzij hun bijdrage is het concern weer terug op koers en klaar voor de volgende fase in het proces van verwezenlijking van zijn strategische en financiële doelstellingen.

Raad van Commissarissen en Concerndirectie
Koninklijke Wessanen nv

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Corporate Communications, tel. +31 (0)20 547 95 28, e-mail corporate.communications@wessanen-hq.com. Handelsregister Amsterdam . KvK Amsterdam nr 33145851

Beknopte introductie voorgestelde nieuwe commissarissen

D.I. (Durk) Jager (1943)
De heer Jager heeft diverse managementfuncties bekleed bij Procter & Gamble in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Hij was bestuursvoorzitter, President en Chief Executive Officer van januari 1995 tot juli 2000. Momenteel is hij onafhankelijk consultant en private investor. De heer Jager is tevens commissaris bij Eastman Kodak Inc., Chiquita Brands International Inc., Polycom, Inc. en KPN.

L.M. (Theo) de Kool (1954)
De heer De Kool heeft diverse managementfuncties bekleed bij Sara Lee, voornamelijk op financieel gebied. Sinds 2002 is hij Executive Vice President en Chief Financial Officer bij Sara Lee Corporation.

Corporate Communications Prof. E.M. Meijerslaan 2 . Postbus 410 1180 AK Amstelveen t +31 20 547 95 28 . f +31 (0)20 547 94 45 corporate.communications@wessanen-hq.com www.wessanen.com 2


---- --