Twentsche Kabel Holding NV

Persbericht TKH Group NV1 Trading update TKH Group 1e kwartaal 2005 Stijging omzet eerste kwartaal 2005 met 16% naar 124,0 miljoen (Q1 2004: 107,2 miljoen).
Stijging bedrijfsresultaat (EBIT) eerste kwartaal 2005 met 4% naar 8,4 miljoen (Q1 2004: 8,1 miljoen).
Nettowinst eerste kwartaal gestegen met 10% naar 5,5 miljoen (Q1 2004: 5,0 miljoen).
Alexander van der Lof, CEO TKH: "Het bijzonder goede eerste kwartaal van vorig jaar kon mede door de kwalitatief goede acquisities overtroffen worden. In een aantal markten, waaronder de outdoor en indoor telecommarkt, bleef het investeringsniveau bij onze klanten in het eerste kwartaal nog achter ten opzichte van vorig jaar. Door de acquisities nam de omzet in het segment Telecom Solutions wel toe. De industriële markt ontwikkelde zich positiever waardoor de omzet in het segment Industrial Solutions kon stijgen. Door de geïntroduceerde innovaties nam de omzet in het segment Building Solutions eveneens toe." Ontwikkelingen eerste kwartaal
De omzet in het eerste kwartaal steeg met 16% waarvan de eind vorig jaar overgenomen
---
ondernemingen EFB, Lapwing en A-Z in totaal 13% ijdroegen. Vooral de Kabelgroep en de
---
Technische Handelsgroep droegen bij aan de omzetstijging. De omzet van de Machinegroep bleef licht achter ten opzichte van dezelfde periode 2004. Het bedrijfsresultaat (EBIT) steeg in het eerste kwartaal met 4% aar 8,4 miljoen. Bij de
---
Kabelgroep stond de marge, vooral ten opzichte van het eerste kwartaal 2004, sterk onder druk door de gestegen grondstofprijzen en moeilijke marktomstandigheden. Desondanks steeg het bedrijfsresultaat in de Kabelgroep door een toegenomen bezettingsgraad. Bij de Technische Handelsgroep was sprake van een geringe margedruk maar ook hier kon het bedrijfsresultaat worden verbeterd. De Machinegroep kwam uit op een gelijk bedrijfsresultaat als in 2004.
De nettowinst steeg met 10% naar 5,5 miljoen door het hogere bedrijfsresultaat evenals een lagere belastingdruk en lagere financiële lasten. De ontwikkeling in het eerste kwartaal is in lijn met de vooruitzichten zoals gecommuniceerd bij de presentatie van de jaarcijfers in maart 2005 en in het recent gepubliceerde jaarverslag.
Haaksbergen, 27 april 2005
Raad van Bestuur
Voor nadere informatie: J.M.A. (Alexander) van der Lof MBA, voorzitter Raad van Bestuur tel. (053) 5732901 Internetsite: www.tkhgroup.com


1 met ingang van 28 april 2005 wordt de naam N.V. Twentsche Kabel Holding gewijzigd in TKH Group NV.
1/2

Agenda
28 april 2005: Algemene Vergadering van Aandeelhouders 25 augustus 2005 Publicatie halfjaarcijfers 2005 24 november 2005 Trading update Q3 2005 9 maart 2006 Publicatie jaarcijfers 2005 3 mei 2006 Jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders Profiel
TKH is een internationaal opererende groep ondernemingen, die zich als oplossingsleverancier heeft gespecialiseerd in het creëren en leveren van innovatieve Telecom, Building en Industrial Solutions.
De activiteiten in de vorm van technieken, kennis, producten alsmede toegevoegde waarde zoals advisering, ontwikkeling, samenstelling en levering van systemen, vormen de bouwstenen voor innovatieve oplossingen. Deze activiteiten zijn geconcentreerd in drie groepen: de Technische Handelsgroep, Kabelgroep en Machinegroep. Bij TKH staan niet de soort van activiteiten (groepen) maar de oplossingen centraal. De Telecom Solutions bestaan uit oplossingen vanaf basisinfrastructuur tot aan home networking-toepassingen, voor zowel de outdoor telecom als indoor telecom (ICT)-markten. De Building Solutions bestaan uit oplossingen op het gebied van efficiënte elektrotechniek tot aan ICT-systemen voor de zorgsector. Daarbij richten we ons onder meer op kabelsystemen en -netwerken, intercomsystemen, verpleegoproepsystemen, toegangscontrolesystemen en elektriciteitsdistributie. De Industrial Solutions bestaan uit geavanceerde oplossingen voor productieautomatisering, auto- en truckbandenbouwsystemen evenals industriële toepassingen op het gebied van speciaalkabel en kabeltoebehoren.
TKH is met haar 25 bedrijven wereldwijd actief. De groei concentreert zich op Noordwest- en Oost-Europa en Azië. Over 2004 behaalde TKH met 2.541 medewerkers een omzet van 459,6 miljoen.

2/2

This document was created with Win2PDF available at http://www.daneprairie.com. The unregistered version of Win2PDF is for evaluation or non-commercial use only.


---- --