Gemeente Woerden

27 april 2005

Gemeente en NOVIB in actie voor water

De gemeente, het Platform Duurzaam Woerden en Novib werken samen in de verkoop van regentonnen. Waterproblemen zijn overal op de wereld te vinden. De actie EEN TON VOOR WATER draagt bij aan een oplossing voor waterproblemen bij ons èn in ontwikkelingslanden.

Wanneer u via de Novib een waterton bestelt, draagt u financieel bij aan waterprojecten elders in de wereld. Van elke verkochte ton gaat 5,- naar Novibs partners in Bangladesh, Ethiopië, Nicaragua en Soedan. Tegelijkertijd ontlast men hier in Woerden het watersysteem. Bij een fikse regenbui hoeft het water dat in de regenton wordt opgevangen niet door het riool verwerkt te worden. Ook bespaart de regenton schoon drinkwater uit de kraan door het regenwater te gebruiken voor de tuin of kamerplanten en schoonmaakklusjes. De gemeente Woerden steunt deze actie van harte.

Met het Waterplan Woerden is ook de gemeente druk in de weer met water. Door mee te doen aan de actie EEN TON VOOR WATER, hoopt de gemeente u te betrekken bij de waterproblematiek. Hier en elders in de wereld.

Wat kunt u doen en wat doet de gemeente?
Bestel een regenton via de website www.eentonvoorwater.nl Diverse modellen en specificaties worden hier getoond. U kunt kiezen uit 3 verschillende modellen. De prijzen van de regentonnen variëren. Wanneer u niet over internet beschikt, kunt u de regenton ook schriftelijk bestellen. Het formulier hiervoor kunt u afhalen bij de receptie van het stadhuis. Eventueel wordt dit opgestuurd. Bestellen kan tot uiterlijk 15 mei.

Van de gemeente (platform Duurzaam Woerden) en het Hoogheemraadschap krijgt u gezamenlijk 10, - retour op de aanschafprijs. Dit geldt voor de eerste 200 exemplaren. Na aanschaf van de ton wordt dit bedrag op uw rekening gestort. Voorwaarde is wel dat u woont in de gemeente Woerden.

Meer informatie
In de bibliotheek van Woerden aan de Meulmansweg staan gedurende 3 weken diverse regentonnen tentoongesteld. Zo kunt u eens kijken hoe ze er uit zien. De bestelformulieren zijn hier eveneens verkrijgbaar.

Levering van de regentonnen
De regentonnen worden op een centraal punt in Woerden afgeleverd. Op zaterdag 4 en 11 juni kunt u uw regenton op het Stadserf afhalen. Het Stadserf is te vinden aan de Pijpenmakersweg 4 in Woerden (industrieterrein Barwoutswaarder).

Meer informatie: kijk op www.eentonvoorwater.nl. Gemeente Woerden: Jan Luidens, tel: 0348-428621, luidens.j@woerden.nl. Novib (klik om de foto te vergroten)
Deze regentonnen kunt u bestellen (klik om de foto te vergroten)