Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


27 april 2005


Laren / Eerbeek - Drankrijders betrapt


Agenten hebben in de nacht van maandag op dinsdag bij een controle op de Rengersweg in Laren een 55-jarige automobilist uit Toldijk betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 1,1 prom. Bleek dat de man reed terwijl hij een ontzegging had. Tevens was de APK verlopen. De politie maakt proces verbaal op.


Een 22 jarige automobilist uit Eerbeek blies dinsdagavond bij controle op de Loenenseweg 0,9 prom. Ook hier bleek de APK verlopen te zijn. Er wordt proces verbaal opgemaakt.


Brummen / Eerbeek - Veel bekeuringen bij controle
Agenten van het politieteam Brummen/Eerbeek hebben dinsdagmiddag en -avond op verschillende locaties een grote verkeerscontrole gehouden.


In Brummen werd gecontroleerd van 15.00 tot 18.00 uur. Hier vielen bekeuringen voor de volgende zaken: 2x besturen bromfiets onder de 16 jaar, 10x niet dragen autogordel, 4x niet kunnen tonen rijbewijs, 5x niet kunnen tonen rijbewijs, 3x niet kunnen tonen identiteitsbewijs, 1x ondeugdelijke rem bromfiets, 1x onverzekerde bromfiets, 1x folie op autoruit, 1x voeren mistlicht, 3x opgevoerde bromfiets.


In Eerbeek werd gecontroleerd van 19.00 tot 22.00 uur. De volgende bekeuringen: 2x niet dragen gordel, 2x niet kunnen tonen rijbewijs, 1x voeren dimlicht, 1x onverzekerde auto, 1x opgevoerde bromfiets, 1x teveel geluid bromfiets.


Verder werd gecontroleerd op snelheid op de volgende wegen:
Pothof in Brummen: 10x te hoge snelheid, hoogst snelheid 58 km. Hier mag 30 km gereden worden.
Voorstondensestraat in Brummen: 20x te hard, hoogste snelheid 82 km. Toegestaan is 60 km.
Loenenseweg in Eerbeek: 40x te hard, hoogste snelheid 125 km. Hier is 50 km toegestaan.
Apeldoornseweg in Eerbeek: 10x te hard, hoogste snelheid 133 km. Er is 80 km toegestaan.
Eerbeekseweg in Eerbeek: 5x te hard, hoogste snelheid 108 km. Hier mag man 80 km.


Terwolde - Inbraak in woning


In een woning aan de Trippestraat werd dinsdag ingebroken. Men wist binnen te komen door een deur te forceren. Weggenomen werden onder andere een laptop, een modem en een televisie. De politie start een onderzoek.


Zutphen - Ingesloten na winkeldiefstal


Een 35 jarige Zutphense werd dinsdagavond in verzekering gesteld. Zij had bij een supermarkt aan de Polsbroek een aantal blikken bier weggenomen zonder af te rekenen. Dit werd gezien door winkelpersoneel. De vrouw komt op de zogenaamde veelplegerslijst voor en werd in verband met het onderzoek ingesloten.


Eerbeek- "politieadvies"


De politie heeft vandaag enkele telefoontjes van bewoners aan 't Haagje gekregen over een daar bezorgde flyer. Hierin werd buurtbewoners geadviseerd om bij geluidsoverlast, overlast door hangjongeren, illegaal vuurtje stoken e.d contact met de politie op te nemen. De bellers vroegen zich af of de flyer van de politie afkomstig was, maar dat is niet het geval.
De bedoeling is duidelijk en natuurlijk kunnen mensen bij klachten over overlast contact met de politie opnemen. Soms is het verstandig om eerst zelf eens met de overlastver-oorzaker te gaan praten. Vaak help dit en komt het de verstandhouding in de buurt ten goede. Twijfelt men aan deze insteek dan kan men 0900 - 8844 bellen. De wijkagent kan een bemiddelende rol spelen en soms is repressief optreden de enige remedie.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting

055 - 548 60 52



---- --