Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 27 april 2005

Persbericht

Mogelijke ICT-samenwerking 5 Drentse gemeenten

De gemeenten Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Westerveld en De Wolden denken erover te gaan samenwerken op het gebied van ICT. Met deze krachtenbundeling hopen de gemeenten de kwaliteit en continuïteit te waarborgen, kosten te besparen en beter te kunnen inspelen op de steeds grotere vraag naar digitale dienstverlening. Een onderzoek moet uitwijzen of deze doelen inderdaad gerealiseerd kunnen worden. De 5 gemeenten hebben hiertoe besloten.

De ICT ontwikkelt zich razendsnel. Naast allerlei uitgebreide mogelijkheden op het gebied van apparatuur en programmatuur, worden er steeds meer en hogere eisen gesteld aan de digitale dienstverlening. Met name de kwaliteit van en de snelheid waarmee producten en diensten worden geleverd, zijn belangrijk in de ogen van de maatschappij en de politiek. Om het tempo van deze ontwikkelingen en eisen te kunnen bijhouden, is bij de 5 gemeenten de idee ontstaan te gaan samenwerken op ICT-gebied.

Naast het inspelen op toekomstige ontwikkelingen kan de samenwerking leiden tot een verbetering van de kwaliteit (gebruik maken van elkaars expertise) en de continuïteit (vervanging mens en machine). Daarnaast biedt de bundeling ook vanuit financieel oogpunt voordelen. Zo kan er efficiënter gewerkt worden en kunnen er naar verwachting investeringsbesparingen worden behaald.

De colleges van de 5 gemeenten hebben aangegeven de haalbaarheid van een mogelijke samenwerking, gelet op de gestelde doelen, verder te willen onderzoeken. Hiervoor zal een, nog te benoemen, extern bureau in de arm worden genomen. Deze krijgt de opdracht te kijken naar de meerwaarde van samenwerking op de kwaliteit, de continuïteit en het kostenaspect. Daarnaast wordt haar gevraagd mogelijke samenwerkingsvormen en de consequenties hiervan in beeld te brengen.

/////////////////////////////////////

Noot van de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met bureau voorlichting, tel. (0528.) 378 239.


---- --