Dexia Bank


Press

Benoemingen Dexia

27-04-2005

De raad van bestuur van Dexia is bijeengekomen op 26 april 2005. Op voorstel van het benoemingscomité heeft het die dag met eenparigheid de volgende beslissingen genomen met betrekking tot de titularissen van leidinggevende functies binnen de groep.

Pierre Richard, waarvan het mandaat als verantwoordelijke voor het dagelijkse beheer, hem toevertrouwd op 1 januari 2000 voor een periode van 6 jaar, eindigt op 31 december 2005, zal François Narmon opvolgen als voorzitter van de raad van bestuur.

Axel Miller zal gecoöpteerd worden als bestuurder en benoemd worden als verantwoordelijke belast met het dagelijks beheer. In deze hoedanigheid zal hij het voorzitterschap van het Directiecomité van de groep Dexia waarnemen.

Deze benoemingen in de leidinggevende organen van de groep respecteren het evenwicht tussen de Belgische en de Franse belangen zoals gewild bij de oprichting van de groep Dexia.

Deze twee benoemingen zullen in werking treden op 1 januari 2006. Op deze datum zal François Narmon, aan de raad van bestuur, zijn mandaat van voorzitter van de raad, alsook zijn mandaat als bestuurder ter beschikking stellen, zodat de benoemingen van de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur en de nieuwe afgevaardigd-bestuurder kunnen plaats vinden.

Overeenkomstig de statuten van de groep, zal de toekomstige afgevaardigd-bestuurder uiterlijk 1 januari 2006 aan het benoemingscomité, en vervolgens aan de raad van bestuur, zijn voorstellen overmaken met betrekking tot de operationele organisatie van de groep en de samenstellingen van de management teams. In dit opzicht, is de raad van bestuur voorstander van de benoeming van Jacques Guerber, verantwoordelijke van het metier Financiële dienstverlening aan de publieke sector, als vice-voorzitter van het directiecomité.

Aan het einde van de raad van bestuur heeft François Narmon verklaard: " Rekening houdende met mijn zeer sterke gehechtheid aan Dexia, apprecieer ik deze goed voorbereide overgang die verlopen is volgens de statuten van de onderneming. Het verheugt me dat de raad van bestuur gekozen heeft voor de continuïteit en het dynamisme door Pierre Richard en Axel Miller aan te duiden voor hun toekomstige functies."

---

Persdienst Dexia
de Meeûssquare , 1 - 1000 Brussel Tel. 02 222 45 33 - Fax. 02 222 90 90 - pressdexia@dexia.be