Gemeente Schiedam


Informatieavond tijdelijke huisvesting Prot. Chr. Basisschool aan de Hogebanweg

De dienst Educatie heeft namens het bestuur van de Vereniging voor Protestants-Christelijk Primair Onderwijs Rotterdam en Schiedam bij de deelgemeente Delfshaven een aanvraag voor een bouwvergunning ingediend voor het realiseren van tijdelijke huisvesting aan de Hogebanweg ten behoeve van de Prot Chr. basisschool Gravin Aleida.

Het is de bedoeling de noodlokalen te plaatsen voor een periode van 15 maanden ter overbrugging van de periode voor de nieuwbouw van de school.

Ter plaatse geldt het bestemmingsplan "Oud-Mathenesse III". De locatie heeft hierin de bestemmingen weg en plantsoen. Het plan is met beide bestemmingen in strijd. Vrijstelling is niet mogelijk.

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Delfshaven overweegt medewerking te verlenen door middel van toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening.

Op dinsdag 17 mei 2005 zal in buurthuis De Put aan de Pinkstraat te Rotterdam een informatieavond worden gehouden, die om 19.30 uur zal beginnen (inloop vanaf 19.15 uur).

Tijdens deze bijeenkomst zal een toelichting worden gegeven op het bouwplan en de inrichting van de buitenruimte en zal een ieder in de gelegenheid worden gesteld om te reageren.

Het verzoek om bouwvergunning (tijdelijk/regulier) ligt in verband hiermee van vrijdag 22 april tot en met vrijdag 20 mei 2005 ter inzage bij de deelgemeente Delfshaven, Looiershof 1, Rotterdam. Het kantoor van de deelgemeente is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Gedurende deze termijn kan een ieder schriftelijk en gemotiveerd zienswijzen naar voren brengen bij het dagelijks bestuur van de deelgemeente Delfshaven, p/a Postbus 6699, 3002 AR Rotterdam, onder vermelding van kenmerk 2004-8688-37.