Politie Gelderland-Midden

Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei

---

Nijkerk, rijbewijs ingevorderd

Publicatiedatum: 28-04-2005

Het rijbewijs van een 21-jarige automobilist uit Barneveld is donderdagochtend ingevorderd. Agenten zagen hoe de man met aanzienlijke snelheid onder meer over de Barneveldseweg in Nijkerk reed. Daar overschreed hij de maximumsnelheidsgrens met 50 kilometer per uur (ter plaatse mag niet harder dan 60 kilometer per uur worden gereden).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen/Barneveld/Ede, aanrijdingen met letsel
Publicatiedatum: 28-04-2005

Een 38-jarige motorrijder uit Wageningen is woensdagmorgen gewond geraakt op de Slagsteeg in zijn woonplaats. De man, komende uit de richting van de Nieuwe Steeg, raakte op een gegeven moment in een slip. Dit gebeurde doordat het wegdek besmeurd was met modder. Door de slip kwam de man met zijn motor in een rechts van de weg gelegen sloot terecht. De man raakte bij het ongeval gewond (vermoedelijk schouder uit de kom). In het Edese ziekenhuis de Gelderse Vallei is de Wageninger behandeld aan zijn letsel.

Ambulancepersoneel heeft woensdag rond het middaguur in Barneveld een 21-jarige man en een 66-jarige vrouw (beiden afkomstig uit Barneveld) moeten behandelen. De twee waren gewond geraakt bij een ongeval op de Scherpenzeelseweg.
Op de genoemde weg stonden een 47-jarige automobiliste uit Woudenberg en haar 66-jarige Barneveldse passagiere te wachten tot het andere verkeer voorbij was gereden en zij konden afslaan. Waarschijnlijk heeft de 21-jarige automobilist uit Barneveld de wagen met de twee vrouwen te laat gezien en is vervolgens tegen de achterkant van de auto gereden. Na de botsing kampte de Barnevelder met licht hoofdletsel (hij is met zijn hoofd tegen de voorruit gekomen; waarschijnlijk droeg hij geen gordel) en had de Barneveldse vrouw rugklachten. Voor zover bekend zijn deze twee personen niet naar het ziekenhuis vervoerd. De wagens moesten worden afgesleept.

Een 56-jarige automobiliste uit Ede is woensdagavond voor medische controle overgebracht naar ziekenhuis De Gelderse Vallei. Zij was die avond betrokken bij een ongeval op de Schaapsweg in haar woonplaats. De vrouw reed over die weg, komende uit de richting van de Molenstraat. Zij had niet voortdurend haar voertuig onder controle. Op een gegeven moment raakte zij een geparkeerd staande auto, waardoor haar auto op zijn kant terechtkwam. Hierbij zou de vrouw gewond zijn geraakt. Mogelijk verkeerde de vrouw onder invloed; in het ziekenhuis is haar een bloedproef afgenomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen/Ede, winkeldieven aangehouden

Publicatiedatum: 28-04-2005

In een winkel aan de Stadsbrink in Wageningen is woensdagmorgen een 32-jarige Wageningse aangehouden op verdenking van diefstal van etenswaar. De vrouw werd door winkelpersoneel aangehouden en overgedragen aan de politie. Zij kreeg een boete van 125 euro en een winkelverbod van twaalf maanden opgelegd.
Een 40-jarige inwoonster van Dordrecht is woensdagmiddag in de Boogstraat in Ede aangehouden. De vrouw wordt er van verdacht kleding te hebben gestolen uit een winkel aan de Boogstraat. Bij haar aanhouding bleek de vrouw tevens in het bezit te zijn van andere goederen die mogelijk van diefstal afkomstig waren.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Renkum e.o., verkeerscontroles

Publicatiedatum: 28-04-2005

Het Verkeershandhavingsteam (VHT) heeft woensdag van 15.26 uur tot 16.01 uur het verkeer op de Hogenkampseweg in Renkum gecontroleerd. Van de 222 passanten reden er 9 met een te hoge snelheid. Het VHT controleerde gisteren (tussen 16.14 uur en 18.01 uur) ook op de Bennekomseweg in Renkum. Toen werden de snelheden van 1623 verkeersdeelnemers gemeten en bleken 132 bestuurders te hard te hebben gereden.
In Ede controleerde het VHT woensdag tussen 15.11 uur en 17.36 uur het verkeer op de rijksweg N224. Hier werden 31 snelheidsovertredingen geconstateerd (er waren in totaal 2210 passanten). Op de Wolfhezerweg in Wolfheze was het VHT woensdag tussen 15.20 uur en 17.38 uur te vinden. Hier reden 15 (van de 1310 voertuigen die de controlepost passeerden) te hard.
Woensdagavond is er op de Amersfoortseweg in Nijkerkerveen een snelheidscontrole uitgevoerd. Het resultaat hier: 60 passanten, 5 snelheidsovertredingen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---