Gemeente Grootegast


Samenscholings- en alcoholverbod in verband met de overlastproblematiek

Al sinds lange tijd heeft de gemeente Grootegast te maken met overlast van de jeugd. Op dit moment is er sprake van hinderlijk (overlastgevend) gedrag van de jeugd voor het gemeentehuis; er vindt onder andere regelmatig tijdens openingstijden samenscholing plaats van de jeugd bij de ingang van het gemeentehuis, waardoor bezoekers van het gemeentehuis overlast ervaren. Daarnaast is er sprake van vandalismeoverlast in het wandelpark de Notoaristuun. Gezien het voorgaande maakt het college van Burgemeester en Wethouders gebruik van de bevoegdheid om een zogenoemd samenscholingsverbod en alcoholverbod af te kondigen.
Het college van Burgemeester en wethouders van de gemeente Grootegast maakt bekend dat ter uitvoering van het bepaalde in artikel 2.1.1.1 en artikel 2.4.8. van de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Grootegast , dat met ingang van 28 april a.s. een samenscholings-en alcoholverbod van kracht is geworden voor het gebied rondom het gemeentehuis, binnen een straal van 100 meter en voor het park de Notoaristuun. Deze maatregelen zijn nodig ter voorkoming van overlast, zoals zich dat in de afgelopen periode heeft voorgedaan. Op grond van het alcoholverbod is het verboden in dit aangewezen gebied, alcoholhoudende drank te nuttigen of aangebroken flessen, blikjes en dergelijke met alcoholhoudende drank bij zich te hebben. Bij overtreding van genoemde bepalingen zal door de Regiopolitie tegen overtreders proces verbaal worden opgemaakt.
Voor de goede orde wijzen wij op het feit dat het samenscholings-en alcoholverbod voor de parkeerplaats bij het winkelpand Albert Heijn, gesitueerd aan de Hoofdstraat te Grootegast, onverminderd van kracht blijft.

---

(c) 2003 Gemeente Grootegast