Gemeente Roermond

Gemeenteraad Roermond vraagt mening burgers

Raadszaal De raad van Roermond is bezig met de voorbereiding van de gemeentebegroting voor 2006. Zoals gebruikelijk is er niet veel ruimte voor nieuwe dingen en wellicht zal er nog verder bezuinigd moeten worden. Bij het zoeken naar mogelijkheden om te bezuinigen en prioriteiten voor nieuw beleid vinden allerlei afwegingen plaats. Deze afwegingen worden gemaakt door het ambtelijk apparaat van de gemeente, het college van burgmeester en wethouders, de verschillende politieke partijen, de raadscommissies en uiteindelijk in de gemeenteraad, die de begroting 2006 zal vaststellen op 10 november 2005.

De gemeenteraad van Roermond wil de burgers graag de mogelijkheid geven hun wensen kenbaar te maken ten aanzien van de gemeentebegroting voor 2006. De raad kan de meningen van de burgers dan betrekken bij de afwegingen die hij gaat maken.

Wat vindt u belangrijk? Waaraan zou de gemeente in 2006 zeker aandacht moeten schenken? Dat zijn vragen waarop de gemeenteraad van Roermond graag van u een antwoord wil krijgen. Hiertoe organiseert de gemeenteraad op dinsdag 10 mei van 19.30 uur tot 21.30 uur een inloopavond. Deze avond vindt plaats in de tuinzaal van het stadhuis en is bedoeld voor alle mensen die betrokkenheid hebben met de stad Roermond. Iedereen is op deze avond van harte welkom, of het nu gaat om individuele burgers, ondernemers, vertegenwoordigers van vrijwilligersorganisaties etc.

Tijdens deze inloopavond luisteren de raadsleden naar de ideeën die leven in de stad. Met het organiseren van deze avond hoopt de gemeenteraad van Roermond een andere weg in te slaan. Het is niet nodig u van te voren aan te melden. Kom naar deze inloopavond en neem uw familie, vrienden en of buurtgenoten mee! Publicatiedatum: 28.04.2005 Bijgewerkt: 28.04.2005