Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Achterhoek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT ACHTERHOEK


28 april 2005


Terborg - Man van auto bestolen auto


Een 68 jarige Silvoldenaar werd vanmorgen vroeg van zijn auto beroofd. Dit gebeurde omstreeks 05.35 uur voor een woning aan de Neering Bogelstraat. De man zag een donkerkleurige auto achter zijn auto stoppen. Terwijl hij zijn portier opende om uit de auto te stappen werd hij door een onbekende persoon uit de auto getrokken. Deze persoon stapte in zijn auto en reed weg. Het gaat om een donkerblauwe Mercedes E270 voorzien van het kenteken 96-JP-SJ. De politie is een onderzoek gestart. Mogelijk dat er iemand is die iets gezien heeft. Getuigen kunnen bellen naar 0900 8844.


Wehl - Met auto in de greppel


Een 42 jarige automobilist uit Doetinchem heeft erg veel geluk gehad. De man reed afgelopen nacht (woe/do) rond 00.30 uur over de Bleeksestraat. Op een gegeven moment kwam hij in de berm terecht en had de auto niet meer onder controle. Hierdoor kwam hij met de voorkant van de auto in de greppel terecht en draaide de auto meerdere malen om zijn as. De Doetinchemmer kon zelf uit de auto komen en bleef ongedeerd. De auto was dusdanig beschadigd dat het moest worden weggesleept.


Doetinchem / Zeddam - Drankrijders betrapt


Agenten hebben afgelopen nacht (woe/do) bij controle op de Europaweg in Doetinchem een 39 jarige bromfietser uit Doetinchem betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De man werd gecontroleerd omdat hij zonder achterlicht reed. Hij blies op het politiebureau 1,2 prom. De politie maakt proces verbaal op.


Een 32 jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats blies woensdagavond tijdens controle op de Terborgseweg in Zeddam 2,1 prom. Het rijbewijs werd ingevorderd. Bleek dat de man nog verschillende boetes had openstaan. Hij werd aangehouden en in verzekering gesteld.


Winterswijk - Fietser raakt gewond


Een 20 jarige fietser uit Winterswijk raakte woensdagmorgen rond 07.55 uur gewond na een aanrijding. Een 31 jarige automobiliste uit Winterswijk reed over de Rembrandstraat. Op de kruising met de Burg. Van Nispenstraat verleende zij geen voorrang aan de fietser. Hij werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Haarlo - Bestuurders raken gewond na aanrijding


Woensdagmorgen vond op de kruising Wolinkweg / Deventerkunstweg een aanrijding plaats, waarbij twee automobilisten gewond zijn geraakt. Een 34 jarige Borculose reed rond 07.45 uur over de Deventerkunstweg richting Groenlo. Op de kruising met de Wolinkweg kreeg zij vermoedelijk geen voorrang van een 53 jarige automobilist uit Haaksbergen en een aanrijding was het gevolg. Door de klap kwamen beide voertuigen in de sloot terecht. De bestuurder uit Haaksbergen moest door de brandweer uit de auto bevrijd worden. Beide bestuurders werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek.


Eibergen - Fietser gewond


Een 57 jarige fietser uit Eibergen raakte woensdagavond rond 18.20 uur gewond. De Eibergenaar kwam opeens vanuit de Kluiversgang de Brink opfietsen. Een 19 jarige automobilist uit Eibergen, die daar reed, probeerde nog te remmen maar een aanrijding was het gevolg. Door de aanrijding viel de fietser en liep hierbij schaafwonden op en een gebroken enkel. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd een bloedproef genomen, omdat de fietser vermoedelijk onder invloed van alcohol was.


Neede - Inbraak in horecagelegenheid


In een horecagelegenheid aan de Oudestraat werd in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Men wist binnen te komen door een ruit te vernielen. In het pand werden gokautomaten opengebroken en het geld weggenomen. De politie heeft de inbraak in onderzoek.


Groenlo - Gaslek door werkzaamheden


De Spillendraaier is woensdagavond enige tijd afgezet geweest. Rond 19.10 uur werd een gaslek ontdekt in de straat. Een buurtbewoner wilde in de tuin een ijzeren buis zetten. Tijdens deze werkzaamheden raakte hij de gasleiding. De brandweer en de NUON kwamen ter plaatse om het probleem te verhelpen.


's-Heerenberg - Inbraak benzinestation

Bij een benzinestation aan de Drieheuvelenweg werd afgelopen nacht (woe/do) ingebroken. Men is vermoedelijk binnengekomen door een gat in het dak te maken.Wat er precies ontvreemd is, is nog niet helemaal duidelijk.


Einde berichten


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --