Gemeente Heemskerk


Platanen in centrumgebied op termijn vervangen door linden

HEEMSKERK De afgelopen week zijn acht grote platanen van hun plek gehaald in het trottoir van de Deutzstraat en de Van Coevenhovenstraat. De markante bomen zijn tijdelijk verplant naar de gemeentelijke kwekerij op het Tolhek. De verplaatsing maakt deel uit van de herinrichting van het centrumgebied. Voor de platanen komen uiteindelijk lindebomen terug in het centrumgebied, zij het niet op dezelfde plaats.

Het centrumgebied wordt vanaf deze zomer op een aantal punten verbeterd, verfraaid en veiliger gemaakt voor verkeersdeelnemers. In het kader van deze herprofilering wordt onder meer geschoven met parkeerplaatsen. Om die reden was het nodig nu al de acht platanen weg te halen en onder te brengen op de gemeentelijke kwekerij. Het was nog juist mogelijk om de bomen te verplanten; als ze eenmaal beginnen uit te lopen is de kans levensgroot dat ze zon operatie niet overleven. Het is nog niet bekend waar de platanen uiteindelijk terecht zullen komen na hun tijdelijk verblijf op het Tolhek. Om het boombestand in het centrum straks weer op peil te brengen zullen er linden worden geplaatst van dezelfde soort als onlangs in het vernieuwde deel van de Gerrit van Assendelftstraat zijn geplant.
De gaten in het trottoir van de Deutzstraat en de Van Coevenhovenstraat zijn opgevuld met zand en inmiddels alweer betegeld.