Gemeente Heeze-Leende


Verkeersexamens afgelegd in Heeze-Leende

Verkeersexamens afgelegd in Heeze-Leende In de maand april was het weer zover. Maar liefst 215 leerlingen van de basisscholen uit Heeze, Leende en Sterksel legden het verkeersexamen af.

Het examen bestond uit een theoretisch en een praktisch gedeelte. Op donderdag 28 april kregen de leerlingen met een eervolle vermelding het diploma overhandigd uit handen van loco-burgemeester J. Balkestein.

Het theoretische gedeelte bestond uit 35 vragen, waaronder enkele pittige vragen, waarmee menig volwassene moeite zou hebben gehad. 22 Leerlingen zakten voor de theorie, 12 van hen slaagden alsnog na een herexamen. 10 Leerlingen van de Merlebosschool in Heeze konden vanwege een andere activiteit het herexamen en het praktijkexamen niet afleggen. Dit vindt op een later tijdstip plaats. Niemand slaagde cum laude voor het theoretische gedeelte: het maximum aantal te behalen punten was 68. Twee leerlingen van de Triangel uit Leende hadden zo weinig fouten dat ze een eervolle vermelding verdienden: Sandra Anatasijevic (67 punten) en Koen Noten (66 punten). Zij ontvingen het diploma uit handen van loco-burgemeester Balkestein.

Op 25 en 26 april werd in Heeze het praktisch gedeelte gefietst. De controleposten werden bemand door 7 leden van de KBO afdeling Heeze. Voor dit gedeelte slaagden alle 68 deelnemers. Op 28 april werd door de leerlingen van de basisscholen van Leende, Leenderstrijp en Sterksel gefietst. Van de 166 deelnemers zakten 14 leerlingen (basisschool Triangel 4, Basisschool Sterksel 8, basisschool St. Jan 2) Bij dit examen werd toezicht gehouden door ouders van schoolgaande kinderen uit Leenderstrijp.

Alle deelnemers aan het examen ontvingen van de gemeente een snoepzak bij het uitreiken van het diploma.