Gemeente De Wolden


VRAGEN CONFORM ARTIKEL 37A VAN HET REGLEMENT VAN ORDE Raadsvergadering 28 april 2005

De fractie van gemeentebelangen heeft met ongenoegen kennis genomen van de uitspraak van de Raad van State, in de zaak rond het verstrekken van een evenementenvergunning voor het houden van het Schuttersfeest te Diepenheim (gemeente Hof van Twente).
In deze uitspraak is de Raad van State niet van oordeel dat de evenementenverordening onjuist is gehanteerd en dus op verkeerde gronden een vergunning is verleent.
De Raad van State is echter wel van oordeel dat het college van B&W van Hof van Twente het verzoek om handhavend op te treden, tegen het gebruik van een terrein dat als agrarisch gebied in het bestemmingsplanbuitengebied stond omschreven, niet naast zich neer had mogen leggen.

In de gemeente de Wolden worden jaarlijks tientallen evenementen gehouden waarvan ook een aantal in het buitengebied op agrarische percelen. Veelal evenementen die op een grote belangstelling en deelname van de inwoners van de gemeente de Wolden kan rekenen en enkele met een rijk historisch verleden.

Gezien het bovenstaande komt de fractie van Gemeentebelangen komt tot de volgende vragen:


- Is het college van B&W met de fractie van Gemeentebelangen van mening dat de uitspraak van de Raad van State op termijn ook gevolgen kan hebben voor een aantal evenementen in onze gemeente?

- Is het college bereid te zoeken naar mogelijke oplossingen voor de evenementen die in de toekomst hierdoor in de problemen dreigen te komen.? (eventueel in VNG verband)

- Mocht er zich een soort gelijke situatie in de gemeente de Wolden voor doen, wil het college de raad hiervan dan op de hoogte stellen?

Namens de fractie van Gemeentebelangen,

Jan ten Kate


---- --