Ingezonden persbericht

Congres-event 'Vraagsturing of vraag(her)ontdekking?' op 28 april 2005

Allianties voor keuzegedrag, professionalisering en innovatie in ketens en netwerken

UTRECHT, 20050307 -- In Utrecht organiseert een wethouder een werkconferentie met daklozen om hun eisen en behoeften te inventariseren. De uitkomsten worden direct vertaald naar politieke prioriteiten. In West-Brabant vragen zorgprofessionals aan hun patienten wat zij echt belangrijk vinden en zetten een verbetertraject op om de belangrijkste wensen meteen uit te voeren. Twee simpele voorbeelden van vraagsturing.


Voor velen is het nog even wennen. Volgens oude denkkaders agenderen burgers en professionals hun wensen via politieke partijen. Nieuwe organisatie- en samenwerkingsvormen zijn in opkomst die een veel directere verbinding met klanten en burgers (willen) organiseren. Nieuwe verbanden waarin ook professionals meer invloed hebben op gewenste veranderingen of verbeteringen in hun werkveld. Overal, in de zorg, het onderwijs, de sociale zekerheid, het lokale bestuur etc., zien we dezelfde patronen.

Op 28 april 2005 organiseert de Verbinding het Congres-event 'Vraagsturing of vraag(her)ontdekking?' Op deze bijeenkomst wordt het fenomeen 'vraagsturing' verkend en uitgediept. In vele interactieve workshops wordt gewerkt aan allianties om vraagsturing in ketens en netwerken verder te brengen. Het Congres-event vindt plaats op het Media Park te Hilversum omdat vraagsturing ook een antwoord wil zijn op de nadelige of eenzijdige gevolgen van individualisering, beeldvorming en massacommunicatie.

Kijk voor meer informatie op www.de-verbinding.nl.