Gemeente Nieuwegein

Koninklijke onderscheidingen Nieuwegein op 29 april

Vrijdag 29 april heeft burgemeester Cor de Vos Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan zes bijzondere Nieuwegeiners. Ter gelegenheid van Koninginnedag worden elk jaar op 29 april in heel Nederland Koninklijke onderscheidingen uitgereikt: de zogeheten ´lintjesregen´ of ´algemene gelegenheid´.

Benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Margriet Mannak
Mevrouw Mannak is al 35 jaar vrijwillig actief in buurthuiswerk, leefbaarheid, plaatselijke evenementen, kerk, onderwijs en geestelijke gezondheidszorg. Ze is zowel praktisch als bestuurlijk actief en zet zich in voor de leefbaarheid in Vreeswijk.

De heer Marcel ter Ellen
De heer Ter Ellen is sinds 1982 actief als vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis. Hij verleende een belangrijke bijdrage aan de ondersteuning van de geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen.

Benoeming tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Jan Slump
De heer Slump is decennia lang op verschillende gebieden actief geweest als vrijwilliger en in onbezoldigde functies. Hij is onder meer bijna dertig jaar in verschillende functies actief in de Emmauskerk, is ook op andere wijzen actief (geweest) binnen de kerk, is actief bij de Wereldwinkel, is 44 jaar bloeddonor geweest en is al 20 jaar vrijwilliger voor de toneelgroep Pit.

De heer Cor van Bemmel
De heer Van Bemmel is voorzitter van de Kynologen vereniging Nieuwegein. De vereniging heeft haar goede naam en vaste kern van vrijwilligers mede te danken aan Cor van Bemmel. Mede dankzij zijn manier van besturen, zijn geduld en zijn grote mate van betrokkenheid is de vereniging wat ze nu is.

De heer Gilles Kouwijzer
De heer Kouwijzer heeft zich met veel energie en op vrijwillige basis ingezet voor het onderwijs en de zorg in Nieuwegein en de regio. Hij was bijvoorbeeld voorzitter van de Koepel Ouderverenigingen Rooms-katholieke Basisscholen Nieuwegein Noord en secretaris van de Stichting Rooms-katholiek onderwijs Jutphaas. Ook was hij voorzitter van het Bestuur Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Zuidwest Utrecht.

De heer Henk Nikkels
De heer Nikkels krijgt een Koninklijke Onderscheiding omdat hij tijdens en na zijn veertigjarige loopbaan bij TNO zeer actief was en is op maatschappelijk gebied. Zo is hij al vele jaren lid van de EHBO vereniging Jutphaas en van de Lotuskring IJsselstein. Verder heeft hij al zeventien jaar een belangrijke organiserende rol bij de jaarlijkse avondvierdaagse. Dit alles doet hij met een tomeloos enthousiasme en geheel op vrijwillige basis.

Kent u iemand die een lintje verdient?
Overigens worden ook op andere momenten in het jaar Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Iedereen die een bijzondere Nieuwegeiner wil aandragen voor een Koninklijke onderscheiding of een Nieuwegeinse onderscheiding, kan voor meer informatie terecht op deze website (kijk bij ´Inwoner´). Ook kan men voor meer informatie bellen met mevrouw Thea Tempels van de gemeente Nieuwegein, telefoon 030-607 12 49.

Invoerdatum 29-4-2005