Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


29 april 2005


Harderwijk - Inbraken in woningen


Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag (28/4) ingebroken in een woning aan de Rietgorsmeen. De daders kwamen de woning binnen door middel van gaatjes boren in een raamkozijn. Er wordt echter niets vermist, door het goed werkende alarm zijn de daders vertrokken.
Uit een woning aan de Veldkersmeen is in de nacht van woensdag op donderdag bij een inbraak een draagbare computer gestolen. Ook hier werden gaatjes in een raamkozijn geboord en nam men de draagbare computer mee. De politie stelt een onderzoek in naar beide inbraken.


Harderwijk _ Bejaarde vrouw opgelicht


Een nog onbekende man heeft donderdag (28/4) een op leeftijd zijnde vrouw in haar woning in Harderwijk opgelicht. De man kwam rond 11.00 uur bij de vrouw aan de deur en vertelde haar dat zij een gratis pannenset van een bekend merk had gewonnen. De vrouw moest echter wel 100 euro bezorgkosten betalen. De vrouw deed dit waarop de man vertrok in een donkerblauwe auto. In de doos zat een pannenset van een onbekend merk. De gedupeerde deed aangifte bij de politie die op zoek ging naar de dader.


Wapenveld - Diefstal van rollen dakleer


Onbekenden hebben in de nacht van woensdag op donderdag (28/4) vanaf de W. H. van de Pollstraat zo'n 20 rollen dakbedekkingmateriaal ontvreemd. De rollen stonden opgeslagen op een pallet, verpakt in doorzichtig folie. De waarde van de rollen is 35 euro per rol. De politie stelt een onderzoek in.


Putten - Man heeft nog boetes open staan


De politie heeft donderdagavond (28/4) een 35-jarige bestuurder van een vrachtauto aangehouden die nog vier boetes had open staan. De politie wilde de man controleren omdat opviel, dat hij geen gordel droeg. Onderzoek wees uit dat de man nog vier boetes van in totaal ruim 2.600 euro moest betalen. De man kon een deel betalen. De politie hield de chauffeur en de twee passagiers aan omdat zij onrechtmatig in Nederland verblijven. Zij zijn voor verder onderzoek opgesloten in een cel.


Nunspeet - Fietsster lichtgewond door aanrijding


Een 51-jarige fietsster uit Nunspeet raakte donderdagmiddag (28/4) op de kruising Driestweg/Spoorlaan lichtgewond toen zij ten val kwam. De vrouw viel rond 17.40 uur toen zij een tas die van haar fiets viel probeerde te pakken. Zij liep een bloedneus en pijn in een knie. Een ambulance vervoerde haar naar het ziekenhuis.


Epe - Drankrijder betrapt


Agenten hebben afgelopen nacht (do/vrij) bij controle op de Stationsstraat een 18 jarige bromfietser uit Nijbroek betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. Hij blies 1,7 prom. In verband met recidive maakt de politie proces verbaal op.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --