Deelgemeente Oud-West Amsterdam


Oud-West start digitaal bewonerspanel over schone straten

Stadsdeel Oud-West is begonnen met een digitaal bewonerspanel over schone straten waarbij deelnemers maandelijks via e-mail hun oordeel geven. Door het panel kan het stadsdeel snel signaleren hoe bewoners denken over de schoonheid van hun leefomgeving en maatregelen nemen.

Leden van het panel krijgen elke maand per e-mail tien vragen van de Dienst Onderzoek en Statistiek van de gemeente Amsterdam. Deelnemers wordt gevraagd een rapportcijfer te geven voor bijvoorbeeld de hoeveelheid hondenpoep of de manier waarop het stadsdeel schoonmaakt. De resultaten van de metingen worden snel daarna bekend gemaakt.

Door mee te doen aan het digitaal bewonerspanel, dragen bewoners bij aan de leefbaarheid van hun buurt. Het stadsdeel bepaalt waar het goed gaat en waar het eventueel extra maatregelen moet nemen om het stadsdeel schoner te krijgen.

Verantwoordelijk portefeuillehouder Werner Toonk hoopt dat veel bewoners meedoen: "Rommel op straat is één van de grootste ergernissen in Oud-West. Met het panel kunnen mensen op een snelle, eenvoudige manier laten weten hoe het in hun straat gesteld is. Hoe meer mensen dit doen, hoe beter het stadsdeel kan inspelen op die ergernissen."

Bewoners kunnen zich aanmelden voor het digitaal bewonerspanel door te mailen naar bewonerspanel@oudwest.amsterdam.nl of te surfen naar www.oudwest.amsterdam.nl .