Dienstenbond CNV

Gedegen onderhandelingsresultaat Sociaal Plan UWV 29-04-2005

Bij deze informeren wij u over het eindresultaat van de onderhandelingen over het nieuwe Sociaal Plan. Nadat in maart 2005 het eindbod door de leden werd afgestemd is door UWV initiatief genomen om verder te onderhandelen. Het resultaat is door intensief contact tussen UWV, kaderleden en bestuurders van de vijf bonden tot stand gekomen. Wij leggen dit resultaat, zie bijlage, ter stemming aan u voor.

Wat vinden wij van het resultaat?
De CNV Dienstenbond is van mening dat een Sociaal Plan altijd een laatste redmiddel is. Het Sociaal Plan wordt namelijk hoofdzakelijk gebruikt om het verlies van een baan zoveel mogelijk- te compenseren en mensen indien enigszins mogelijk naar ander werk te laten stromen. Dat was ook de inzet voor dit Sociaal Plan. Waar ander werk niet meer bereikt kan worden moeten er voldoende inkomensgaranties zijn. Met dit Sociaal Plan lijkt aan deze eisen tegemoet gekomen te zijn. Er zijn immers goede afspraken over zoektermijnen en outplacementfaciliteiten, waardoor medewerkers in alle redelijkheid- in staat worden gesteld om ander werk te vinden. Voor de oudere medewerkers, waar ander werk een stuk moeilijker is, zijn afspraken over een inkomensgarantie van 70% van het laatstverdiende salaris tot aan de pensioengerechtigde leeftijd. Om deze redenen noemen wij het Sociaal Plan dan ook gedegen.

Samenwerking met OR
In de vorige ledenvergaderingen is door leden gevraagd stappen te nemen tegen de voorgestelde reductie van arbeidsplaatsen wanneer de reductie onjuist of elke grondslag mist. Wij hebben aangegeven dat de beoordeling van de juistheid van deze plannen een zaak van de Ondernemingsraad (OR) is. Wanneer wij van u of van de OR vernemen dat iets niet in orde is dan treden wij in overleg met de OR en werkgever en zullen dan bepalen welke actie geboden is. U kunt uw vertegenwoordiger in de OR hierover aanspreken of uw bestuurder bij de CNV Dienstenbond.

Leden infovergaderingen
In de week van 17 t/m 20 mei zullen de gezamenlijke bonden een 8-tal leden infovergaderingen in het land houden.

Wij zullen verschijnen op de volgende data in UWV kantoren in de volgende plaatsen. Reserveer deze data alvast in uw agenda!!!!

Assen en Hengelo dinsdag 17 mei om 09.30 en 14 uur Maastricht en Eindhoven woensdag 18 mei om 09.30 en 14 uur Dordrecht en Utrecht donderdag 19 mei om 09.30 en 14 uur Zoetermeer en Amsterdam vrijdag 20 mei om 09.30 en 14 uur

Spreekuur Sociaal Plan
Wanneer u niet in staat bent om de ledenvergaderingen bij te wonen of andere vragen heeft over het onderhandelingsresultaat dan kunt u op de volgende tijdstippen bellen naar 035-6460580.

woensdag 4 mei van 16.00 tot 17.00 uur
maandag 9 mei van 16.00 tot 17.00 uur
dinsdag 10 mei van 9.30 tot 11.00 uur
woensdag 11 mei van 9.30 tot 11.00 uur

Stemformulier
U kunt het formulier tot 20 mei 2005 terugsturen. Wij adviseren u om bij de bepaling van uw keuze in ieder geval de tekst van het onderhandelingsresultaat te bekijken.

Verdere vragen en opmerkingen vernemen wij graag. U kunt hiervoor terecht bij uw bestuurder, Martijn Donker: hilversum@cnvdibo.nl

Administratie overgang naar de Belastingdienst: Voor de juiste indeling in de CNV ledenadministratie is het van belang dat de leden die overgaan naar de Belastingdienst dat aan ons kenbaar maken. Zo kunnen wij ook deze leden optimaal van dienst blijven zijn. Wanneer u overgaat kunt u dat aangeven op het stemformulier.