Ingezonden persbericht


Persbericht

Het Nederlands Musical Ensemble verzorgt vocale ondersteuning tijdens groots evenement voor zilveren regeringsjubileum

Jong musicaltalent zingt mee in jubileumconcert voor koningin Beatrix

30 april aanstaande viert Nederland Koninginnedag met een zilveren randje. Ter gelegenheid van het 25 jarig regeringsjubileum wordt alles uit de kast getrokken. De festiviteiten op Koninginnedag worden feestelijk afgesloten met een uniek muzikaal programma op het Malieveld in Den Haag. Een keur aan bekende Nederlandse sporters en artiesten, waaronder Karin Bloemen, Frans Bauer, Marco Borsato, Simone Kleinsma en Direct maken hun opwachting. Met een koor van 24 aanstormende musicaltalenten uit alle verschillende regio's in Nederland draagt het Nederlands Musical Ensemble (NME) bij aan deze memorabele terugblik op bijzondere momenten uit de Nederlandse samenleving van de afgelopen 25 jaar.

In een enorm feestpaviljoen op het Haagse Malieveld krijgen de 24 jonge deelnemers van het NME de kans te zingen voor de ruim 4.000 genodigden uit het hele land en hare majesteit de koningin. Het programma heeft de titel 'Dit is een land om lief te hebben...'. Het gelijknamige lied van Toon Hermans verwoordt waarom Nederland een land is om lief te hebben en is tevens de belangrijkste inspiratiebron voor het wervelende programma. Heel Nederland kan in een live uitzending van de Tros op Nederland 2 het programma en de prestaties van het NME volgen. Het programma, dat duurt van 20.15 tot 22.15 uur, wordt geproduceerd door Joop van den Ende Theaterproducties en Eyeworks.

Het NME krijgt steeds meer bekendheid als springplank voor aanstormend musicaltalent naar professionele musicalproducties. De combinatie van professionele coaching en begeleiding met praktijkervaring in de breedst mogelijke zin biedt jong talent de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot ervaren musicalacteurs. De hoogwaardige praktijkervaring kan het NME bieden door deelname aan onder andere het Musical Award Gala, Musicals in Concert 1, het 100-jarig bestaan van het Scheveningse Circustheater en zo ook dit spectaculaire evenement. In de afgelopen jaren is een groot aantal NME-ers reeds beland in bekende nationale en internationale musicals, zoals "Miss Saigon" , "Elisabeth" , "Oliver" , "42nd Street" , "Titanic" , "Aida" , "3 Musketiers","The Lion King" , "Tanz der Vampire" (Stuttgart) en "Les Miserables" (Berlijn). Op het Musical Award Gala 2004 werd zelfs een oud NME-er, Céline Purcell, bekroond voor haar werk in Mamma Mia in de categorie aanstormend talent.

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht