TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 10-02-2005

KIJKER BEPAALT INHOUD GROOT TELEVISIEPROGRAMMA
30 APRIL

Ter gelegenheid van het 25-jarig regeringsjubileum van Koningin Beatrix, vindt op de avond van 30 april a.s. op het Malieveld in Den Haag een groot evenement plaats, dat live op televisie wordt uitgezonden.

Thema van die manifestatie: de meest gedenkwaardige momenten uit de afgelopen 25 jaar. De kijker wordt gevraagd zijn/haar keuze te maken. Op basis daarvan wordt het programma samengesteld. Uit een eerste enquête kwamen al naar voren:
- het grote aantal gouden medailles tijdens de Olympische Spelen;
- het feit dat de Koningin 'dichtbij' is bij bijv. de Bijlmerramp;
- de grote mate van solidariteit en vrijgevigheid bij acties voor Rwanda en Azië;
- de Elfstedentocht van W.A. van Buuren;

- het feit dat Nederland twee Nobelprijswinnaars kende;
- de twee Nederlandse ruimtevaarders (Wubbo Ockels en Andre Kuypers);
- het Europees Kampioenschap voetbal van 1988.

Vooruitlopend op die grote Nationale Manifestatie presenteert Ivo Niehe drie speciale TROS TV SHOWS over het 25-jarig regeringsjubileum van Koningin Beatrix. Deze TROS TV SHOWS IN NAAM VAN ORANJE zullen worden uitgezonden op 15 februari, 15 maart en 19 maart a.s. op Nederland 2.

Tijdens die uitzendingen wordt de kijker gevraagd zijn voorkeur kenbaar te maken via tvshow@tros.nl of via TV SHOW, postbus 28450, 1202 LL Hilversum.

Wat is voor u hét hoogtepunt uit de afgelopen 25 jaar- het moment , de gebeurtenis of een door een Nederlander geleverde prestatie waarvan U zegt: 'Daar heb ik de mooste herinnering aan' ?




TROS