Gemeente Het Bildt


Regeringsjubileum

Anna Katharina Rooda uit St. Annaparochie (Oudebildtdijk) zal het Bildt vertegenwoordigen op het regeringsjubileum van Hare Majesteit koningin Beatrix.

Donderdagmiddag 17 maart heeft burgemeester Van der Werff via loting bepaald dat Anna Katharina namens het Bildt naar Den Haag gaat. 11 dames hadden zich opgegeven.

De beide Kamers der Staten-Generaal zullen op zaterdag 30 april, in een bijzondere vergadering op feestelijke wijze stilstaan bij het regeringsjublieum van koningin Beatrix. Op 30 april is het precies 25 jaar geleden dat hare Majesteit Koningin Beatrix werd beëidigd en ingehuldigd in de Nieuwe Kerk te Amsterdam.

De Staten-Generaal willen deze Bijzondere Verenigde Vergadering waarbij Koningin Beatrix aanwezig zal zijn, anders organiseren dan gebruikelijk is. Verenigde Vergaderingen vinden jaarlijks plaats op Prinsjesdag. De Staten-Generaal hebben er voor gekozen bij deze bijzondere vergadering het gezelschap van gasten anders samen te stellen. Voor deze speciale gelegenheid zullen de 225 leden van de Staten-Generaal vergezeld gaan van een 25 jarige Nederlander.

De Vereniging Nederlandse Gemeenten heeft door middel van een a-selecte steekproef een lijst met 225 gemeenten samengesteld. Uit elk van deze gemeenten zal een afgevaardigde gevraagd worden. De gemeente het Bildt is een van de gekozene. De gemeente is verzocht na te gaan of in het Bildt een persoon woont die aan een bepaalde profielschets voldoet, en die in staat is en het op prijs zou stellen als gast van een Kamerlid deel te nemen aan de Ridderzaalviering op 30 april a.s. De gemeente het Bildt is gevraagd een 25 jarige autochtone vrouw af te vaardigen.

De 25-jarige gasten zullen worden ontvangen in het gebouw van de Tweede Kamer. De Bijzondere Verenigde Vergadering begint om half elf in de Ridderzaal. De gasten worden daarom verzocht de dag voor de festiviteiten al in Den Haag te zijn.

In verband met het bijzondere karakter van deze uitnodiging heeft het bestuur van de gemeente het Bildt besloten dat reiskosten en overnachtingkosten geheel voor rekening van de gemeente zullen zijn. De gemeente heeft alle 25 jarige dames woonachtig in de gemeente het Bildt aangeschreven.

© 2005 Gemeente het Bildt