Gemeente Gorinchem


Sebastiaan Bogaard als 25-jarige Gorcumer naar regeringsjubileum Koningin Beatrix
.
Op zaterdag 30 april 2005 willen de beide Kamers der Staten-Generaal in een Bijzondere Verenigde Vergadering op feestelijk wijze stilstaan bij het regeringsjubileum van Hare Majesteit Koningin Beatrix. Die dag is precies 25 jaar na de beëdiging en inhuldiging in de Nieuwe Kerk te Amsterdam. De 25-jarige Gorcumer Sebastiaan Bogaard zal één van de leden van de Staten-Generaal daarbij vergezellen.

De Staten-Generaal willen het bijzondere en feestelijke karakter van de Vergadering in de Ridderzaal tot uitdrukking brengen door een andere samenstelling van het gezelschap van gasten te kiezen. De 225 leden van de Staten-Generaal laten zich daarom vergezellen door een 25-jarige Nederlander. Koningin Beatrix zal eveneens bij de Vergadering aanwezig zijn.

Om tot een selectie van deze 225 personen te komen is de Vereniging van Nederlandse Gemeenten verzocht 225 gemeenten te selecteren met een inwonerstal van minder dan 50.000 inwoners. De gemeente Gorinchem komt op deze lijst voor. Vervolgens heeft de gemeente een persoon benaderd die aan bepaalde vooropgestelde criteria voldoet en die het op prijs zou stellen als gast van een Kamerlid deel te nemen aan de Ridderzaalviering op 30 april a.s. De keuze van de gemeente is vervolgens op Sebastiaan Bogaard gevallen.

Het programma voor die dag begint om 9.30 uur, als alle leden van de Staten-Generaal en hun gasten in de Ridderzaal ontvangen worden. Om 10.30 uur begint de Bijzo ndereVerenigdeVergaderingindeRidderzaal. .