Gemeente Overbetuwe


Koninklijke Onderscheidingen

Ter gelegenheid van de verjaardag van H.M. de Koningin op 30 april 2006 kunt u personen voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding.

Voor de verlening van een Koninklijke Onderscheiding worden maatschappelijke nevenactiviteiten als uitgangspunt genomen. Het verrichten van vrijwilligerswerk binnen en/of buiten de werksfeer is bij de toekenning van een onderscheiding doorslaggevend. Dat betekent dat veelvuldige en bijzondere activiteiten ten dienste van derden in principe gelden als criteria voor een mogelijke toekenning.

Een voordracht kunt u indienen bij de burgemeester; het is echter raadzaam om vooraf even contact op te nemen met de heer Veenhuizen van het Kabinet van de burgemeester, tel. 0481 - 362 308. Hij kan u informeren hoe het aanvragen in zijn werk gaat en wat er in het voorstel vermeld moet worden.

De aanvragen voor een Koninklijke Onderscheiding ter gelegenheid van Koninginnedag 2006 moeten, in tegenstelling tot eerdere berichten en wat vermeld staat in de Gemeentegids, vóór 1 mei aanstaande bij de burgemeester worden ingediend.