Gemeente Haaksbergen

Inwoner Haaksbergen bij zilveren regeringsjubileum

Meneer Siemerink is uitverkoren om aanwezig te zijn bij een Bijzondere Verenigde Vergadering van de beide Kamers van de Staten-Generaal op zaterdag 30 april. Tijdens die bijeenkomst wordt op feestelijke wijze stilgestaan bij het zilveren regeringsjubileum.

Verzoek
In totaal zijn 125 gemeenten met minder dan 50.000 inwoners - waaronder Haaksbergen - gevraagd om een inwoner te selecteren. Met elkaar moeten de 125 Nederlanders een dwarsdoorsnede van de Nederlandse samenleving vormen. Burgemeester Loohuis kreeg daarom van de voorzitter van de Verenigde Vergadering van de Staten Generaal een verzoek met specifieke criteria waaraan deze inwoner zou moeten voldoen. Vrijwilligerswerk werd als belangrijkste criterium aangemerkt.

Actief vrijwilliger
Deze criteria bleken allen van toepassing te zijn op de heer Siemerink. Hij is - vooral bij de Stichting Belangengemeenschap HOLA - als vrijwilliger actief op allerlei terreinen. Zo zet hij autosterritten uit, organiseert bingoavonden en fietspuzzeltochten, is actief als vrijwilliger bij het jaarlijkse paasvuur, het vogelschieten en bij het carnaval.

Voor de bijeenkomst op 30 april zijn - via 225 geselecteerde gemeenten
- ook nog eens 225 Nederlanders uitgenodigd, die vijfentwintig jaar geleden zijn geboren. Op deze manier kunnen de totaal 225 leden van de Staten Generaal zich laten vergezellen door een 25-jarige Nederlander.