Gemeente Deventer

Week 15, 14 april 2005

KONINGINNEDAG IN DEVENTER

De verjaardag van de Koningin vieren we dit jaar op zaterdag 30 april. Op deze Koninginnedag is er op de Brink een feestelijke warenmarkt. De Deventer Oranje Vereniging organiseert in samenwerking met de VVV diverse activiteiten op de Brink. Tijdens deze koninginnedag wordt de Wilhelminafontein feestelijk onthuld.

De jaarlijks traditionele kindervrijmarkt (voor kinderen tot 12 jaar uit de gemeente Deventer) is te vinden in de Zandpoort, Brink (tussen Grote Overstraat en Assenstraat), Keizerstraat (vanaf de Singel tot aan Knaakland), Brinkpoortstraat, Pikeursbaan (vanaf Keizerstraat tot Geert Grootestraat) en in de Geert Grootestraat. Dus in tegenstelling tot voorgaande jaren niet op de Brink. De Brink biedt plaats aan de feestelijke warenmarkt en ter hoogte van de Waag staat een podium waar overdag en âs avonds muziekoptredens zijn. Bovendien staat er in de Keizerstraat (voor V&D) een muziekkoepel waar eveneens muziekoptredens plaatsvinden.

Vrijmarkt

Om alles in goede banen te leiden en de winkel- en horecafuncties in stand te houden is er extra toezicht op het innemen van standplaatsen op de vrijmarkt (geen commerciële handel en uitsluitend bedoeld om kinderen hun overtollige spulletjes ten verkoop aan te bieden). Kinderen, ouders en/of begeleiders van kinderen die aan de âkleedjesmarktâ deelnemen mogen hun spulletjes uitsluitend op het door de organisatie aangegeven gebied aanbieden. De organisatie geeft bij het innemen van de plaatsen aanwijzingen die stipt moeten worden opgevolgd.

Parkeren

Als gevolg hiervan zijn de parkeerfaciliteiten in de Zandpoort, Brinkpoortstraat, Brink (tussen Grote Overstraat en Assenstraat) Pikeursbaan en Geert Grootestraat niet te gebruiken.

Men wordt verzocht om voertuigen op vrijdag 29 april 2005 na 20 uur niet meer op bovenvermelde locaties te parkeren en gebruik te maken van de parkeerfaciliteiten aan de Verzetslaan en de Sluisstraat.

Parkeren belanghebbenden

Het is niet toegestaan om in het hierboven vermelde gebied op vrijdag 29 april van 20 tot zaterdag 30 april circa 18 uur te parkeren. Bewoners en bedrijven in dit gebied die in het bezit zijn van belanghebbenden parkeerkaart, mogen op 30 april in andere sectoren parkeren.

De invalidenparkeerplaatsen aan de Zandpoort en op de Brink komen eveneens te vervallen. In plaats hiervan zijn zes invalidenparkeerplaatsen ingesteld op de parkeerstrook aan het Pothoofd (direct grenzend aan het afgesloten gebied)

Afgesloten voor verkeer

De Keizerstraat, de Brink, Brinkpoortstraat, Geert Grootestraat, Pikeursbaan, Zandpoort en het gedeelte van de Brink tussen Assenstraat en Grote Overstraat, zijn op zaterdag 30 april van 6 uur tot 18 uur voor het verkeer gesloten.
Als gevolg van bovenvermelde maatregelen zijn ook de volgende wegen onbereikbaar voor voertuigen: Grote Overstraat, Kleine Overstraat , Vleeshouwerstraat, Menstraat, Rijkmanstraat en Achter de Muren Zandpoort.

Door de verkeersmaatregelen is de bevoorrading van (winkel)bedrijven via de Zandpoort, Brink, Grote Overstraat, Kleine Overstraat en Keizerstraat niet mogelijk. Ook zijn de Brinkpoortstraat en de Pikeursbaan voor doorgaand verkeer afgesloten.

Terrassen

Op de Brink, in de Zandpoort en de Keizerstraat leveren ook de horecaterrassen een belangrijke bijdrage aan de viering van Koninginnedag. De organisatie attendeert deelnemers van de vrijmarkt op de terrasvergunning van de horeca-exploitanten. Op de voor de terrassen bestemde ruimte mag geen standplaats worden ingenomen.

Warenmarkt

Op de Brink is er, naast de diverse activiteiten van 9 tot 17 uur een feestelijke warenmarkt. De indeling en opstelling is aangepast en wijkt af van de reguliere markt omdat op de Brink de Wilhelminafontein wordt onthuld en er bovendien diverse muziekoptreden zijn.

Publicatiedatum: 15-4-2005

© 2004 Gemeente Deventer Laatste wijziging vrijdag 15 april 2005