Gemeente Veendam


Publicatiedatum: 18 april 2005

Koninginnedag motorendag in Veendam

Veel motorplezier op 30 april

Op 30 april vindt, zoals ieder jaar, de jaarlijkse vrijmarkt plaats in het centrum van Veendam. Maar dit jaar is er meer op Koninginnedag, dit omdat Veendam 350 jaar bestaat. De 13e Toeterrit pakt met haar oldtimer motoren groots uit. De deelnemers aan de tocht pauzeren van 12.30-14.00 uur in Van Beresteyn en stellen dan hun oldtimer-motoren tentoon op het Museumplein. Motorcrossclub Veendam organiseert van 13.00-16.00 uur een crossparcours op het Museumplein waar kinderen tot 8 jaar kunnen proefrijden op een echte motor of een vierwieler. De ING-bank organiseert daarnaast samen met de Motortoerclub Veendam een tocht voor 'gewone' motoren. Reden genoeg om deze Koninginnedag door te brengen in het jarige Veendam!

Toeterrit

De jaarlijkse Toeterrit start om 11.00 uur bij café de Toeter aan het Beneden Westerdiep 3B. Van 12.30-14.00 uur pauzeren de deelnemers in cultuurcentrum Van Beresteyn. De oldtimermotoren worden dan voor het cultuurcentrum tentoongesteld zodat iedereen ze uitgebreid kan bezichtigen. Om 14.00 uur vertrekken de deelnemers voor het tweede gedeelte van de tocht. Om 16.00 uur arriveren de deelnemers weer bij de Toeter.

Motorcross opstap- en informatiemiddag
Motorcrossclub Veendam organiseert van 12.00-16.00 uur een crosscircuit op het Museumplein. Dit circuit bestaat uit een klein minicircuitje waar kinderen in de leeftijd tot 8 (met toestemming van ouders) een paar rondjes kunnen rijden. Daarvoor zijn vier motoren beschikbaar en wel twee vierwielers en twee minimotoren. Het geheel uiteraard onder deskundige begeleiding van twee motorcrosstrainers. Zij begeleiden ook de opleidingsweken voor de jeugd van MC Veendam in de zomervakantie. Daarnaast houdt MC Veendam deze middag een ballonnenwedstrijd voor jeugdigen.

Motortoertocht
De ING-bank organiseert, samen met de Motortoerclub Veendam, een toertocht voor gewone motoren. De ontvangst met koffie en koek is tussen 9.00 uur en 10.00 uur in de hal van de ING-bank aan de Prinsentuin. Het vertrek voor de 160 kilometer lange tocht is uiterlijk om 10.00 uur. Deze tocht heeft als thema meegekregen 'Kustroute'. Na een aantal kilometers legt fotograaf Alco Smeets de deelnemers vast op de gevoelige (digitale) plaat. Halverwege de rit is er een stop bij café 'Ol Zielhoes' in Noordpolderzijl. De eerste deelnemers worden vanaf 12.30 uur terug verwacht. Bij terugkomst bij het ING-kantoor Veendam worden de motoren gestald op de parkeerplaats achter de bank. Een entertainer zorgt voor extra sfeer op het geïmproviseerde terras aan de zonzijde van de bank. Als herinnering ontvangen alle deelnemers de gemaakte foto en een aandenken aan de 350ste verjaardag van Veendam. Wanneer u aan deze tocht wilt deelnemen dan dient u zich vooraf in te schrijven. Inschrijving is kosteloos en kan via part.veendam.001@mail.ing.nl of bel met (0598) - 651021.