Gemeente Heerlen

Koninginnedag in Heerlen

Op zaterdag 30 april 2005 wordt in het stadhuis van Heerlen een ontvangst georganiseerd. De feestelijkheden beginnen om 12.00 uur. Medewerking verlenen het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St.Pancratius, het Koninklijk Harmonie Orkest Heerlen en de Stadsschutterij St. Sebastianus.

Dit jaar viert koningin Beatrix haar 25 jarig jubileum. In het kader van dit bijzondere feest zou de burgemeester het op prijs stellen de receptie te plaatsen in de vorm van een reünie van alle inwoners maar in het bijzonder aan wie in het verleden door Hare Majesteit een Koninklijke Onderscheiding is toegekend. Voor ouders met kinderen maar ook voor verenigingen is de bijeenkomst in het stadhuis een gelegenheid om op een gezellige informele wijze met elkaar van gedachten te wisselen. Vanzelfsprekend zijn alle inwoners van harte welkom.

Om 12 uur kunnen de kinderen hun fiets versieren op het Raadhuisplein. Materialen worden ter beschikking gesteld.

Om 13.15 uur vertrekt de Oranje Optocht met de kinderen met de versierde fietsen van het Stadhuis naar het Pancratiusplein. Aan de optocht wordt medewerking verleend door Stadsschutterij St. Sebastianus, Het Koninklijk Harmonie Orkest Heerlen, het Garderezjiment d'r Koeph va Heële en een Samba orkest. Op het Pancratiusplein worden de feestelijkheden voortgezet. Er is een vrijmarkt voor kinderen, spelencircuit met Scouting, Jeu de boules baan, springkussen. Om 17.15 uur wordt afgesloten met een ballonvaart met burgemeester Toine Gresel.

Gemeente Heerlen, 20 april 2005
Afdeling Communicatie
Fred Peters, tel. (045)5604713
f.peters@heerlen.nl


---- --