Gemeente Vlaardingen


Viering en feest rond Nationale Gedenkdagen
20 april 2005

De Stichting Nationale Gedenkdagen heeft van 30 april tot en met 5 mei allerlei activiteiten in Vlaardingen georganiseerd.
* Koninginnedag 30 april begint met een kindervrijmarkt in het centrum. Ook staat er een oldtimerfestival (incl. Keep them rolling), een welpenvoetbaltoernooi, een carillonbespeling en een aubade op het programma.

* Op 4 mei is de herdenking der gevallenen met onder meer een stille tocht.

* Bevrijdingsdag 5 mei wordt groots gevierd met vliegerdemonstraties bij en helicoptervluchten en een parashow boven de Krabbeplas, ridderspelen op het terrein van de voormalige Pnielkerk langs de Burgemeester Pruissingel.
Een estafetteploeg van twintig Vlaardingse sporters zal het Bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Vlaardingen brengen. Om 13.00 uur overhandigen deze estafettelopers op De Markt de fakkel aan burgemeester Tjerk Bruinsma. Hij zal het Bevrijdingsvuur ontsteken.
Verder zijn er die dag antieke wagens te zien, is er een grote wielerronde en wordt er aan de Westhavenkade / Westhavenplaats een avondmarkt gehouden. Ook staat er een cultureel bevrijdingspodium naast de Visbank en wordt er een taptoe op het Veerplein gehouden.

Volledige programma
Kijk voor het volledige programma per dag op de uitgebreide website van de Stichting Nationale Gedenkdagen Vlaardingen (zie rechterkolom).