Gemeente Nijmegen

Weer vrijmarkt op Koninginnedag

Op Koninginnedag is er weer een vrijmarkt op de Goffertwei. De markt start om 9.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Voor de vrijmarkt gelden dezelfde regels als vorig jaar: verkoop alléén door particulieren en géén kramen. Het gebied waar verkocht mag worden is uitgebreid tot aan de Wezenlaan omdat op de Goffertwei minder ruimte is door de tenten van Circus Renz. Wie spullen wil verkopen mag vanaf 6.00 uur s morgens een plaatsje zoeken en krijgt bij de toegang naar het terrein de geldende regels aangereikt.

De aanwezigheid van het circus geeft tegelijk extra sfeer aan de traditionele Koninginnedag. Ook de Oranje Stichting draagt weer bij aan de feestsfeer met muziek en de organisatie van kinderspelen op een deel van de Goffertwei.

Voor de vrijmarkt bestaat ieder jaar weer grote belangstelling. De vrijmarkt is niet bedoeld voor beroepshandelaren en er mogen geen kraampjes opgezet worden. Een parasol of kleine partytent tegen de regen kan wel - als dat onverhoopt nodig is.

Wie spullen wil verkopen, kan op 30 april vanaf 6.00 uur een plaatsje zoeken op de volgende locaties:

* De Goffertweide

* De groenstroken langs de Slotemaker de Bruineweg tussen de Goffertweg en de Steinweglaan

* De groenstrook aan de Wezenlaan (zijde Kinderboerderij)
* De groenstroken tussen het Goffertstadion en de Rentmeesterlaan

Langs de Goffertweg worden plaatsen uitgegeven door de Goffertboerderij.

Bij de toegangen naar het terrein zijn kaartjes te krijgen. Daarop staat precies aangegeven waar mensen hun waren mogen uitstallen. Het is verboden donderdagavond 29 april al een tentje op te zetten of een plek te reserveren in het Goffertpark.

De markt is niet bedoeld voor de verkoop van hele inboedels. Bier of andere alcohol houdende drank verkopen of ter plekke hapjes bakken, is niet toegestaan. Aan de rand van het terrein komen een aantal kraampjes met eet- en drinkwaren. De gemeente zorgt voor openbare toiletten en afvalcontainers. Op de naleving van deze regels wordt toezicht gehouden.

Vanaf 29 april 15.00 uur zijn de wegen rond de Goffertwei afgesloten voor verkeer. Aanwonenden en bezoekers van instellingen hebben wel toegang. Dat geldt op 30 april tussen 6.00 en 9.00 uur ook voor deelnemers aan de vrijmarkt. Zij mogen niet met de auto op het gras rijden. Wel kunnen zij vanaf de verharde weg hun spulletjes wel laden en lossen. Het voorterrein van het Goffertstadion is gereserveerd voor de autos van deelnemers. Zij kunnen daar parkeren.

Voor bezoekers zijn er geen extra parkeerplaatsen. Mensen kunnen hun fiets stallen in de stalling van het Goffertstadion en langs de weg in de omgeving van wijkcentrum de Klokkentoren.

De volgende wegen zijn afgesloten voor verkeer tussen 29 april 15.00 uur en 30 april 17.00 uur:

* Slotemaker de Bruineweg vanaf Muntweg tot aan de Rentmeesterlaan;
* De Goffertweg en de splitsingen met de Ploegstraat en Wezenlaan;
* De Busserweg tot aan de splitsing met de Burgemeester Ien Daleslaan;

* Het parkeerterrein van het Goffertstadion;
* De parallelweg van de Slotemaker de Bruineweg;
* De parallelweg van de Muntweg ter hoogte van het politiebureau Muntweg;