Gemeente Harderwijk

21/4/2005

Vrijmarkt Koninginnedag: let op de voorwaarden

21-4-2005

Voor verkopers op de vrijmarkt in Harderwijk op Koninginnedag gelden een aantal spelregels. Die zijn overeengekomen tussen de gemeente en de Oranjevereniging, de organisator van de Vrijmarkt. Van belang zijn de tijden, het niet-commerciële karakter en de strenge beperkingen bij de verkoop van voedsel.

Als verkoper mag u uw waren pas uitstallen op zaterdag 30 april vanaf 06.00 uur s morgens. Het reserveren van een plekje mag al wel vanaf vrijdagavond om 18.00 uur. De eigenlijke verkoop begin zaterdagmorgen vanaf 07.00 uur. Aan de vrijmarkt mogen uitsluitend particulieren deelnemen die non-food artikelen verkopen op niet commerciële basis, commerciële stands worden verwijderd. Handel in levende dieren is uiteraard verboden.

De Vrijmarkt wordt gehouden op de Vischmarkt en in de zijstraten hiervan. U mag uw spullen alleen aanbieden binnen het gebied: Vischmarkt, Kleine Oosterwijck, Grote Oosterwijck, pleintje Havendam, Keizerstraat, Kaatsbaan, plein voor het nieuwe stadhuis, Molenstraat, Nonnenstraat en Grote Marktstraat. De Boulevard is voor de Vrijmarkt verboden terrein.

In de straten mag u alleen de stoepen gebruiken, de rijbaan moet vrijblijven voor brandweer en andere hulpverleningsvoertuigen. Vooral in smalle straten zoals de Kleine Oosterwijck en Grote Oosterwijck moet u hier (extra) rekening mee houden.

Het plaatsen van kramen is alleen toegestaan op het middenstuk van de Vischmarkt en op het plein van het nieuwe stadhuis. In de zijstraten dus alleen kleedjes of iets dergelijks maar geen kramen. Kramen moeten vanaf het moment van opbouw bemand blijven.

Verkoop etenswaren
Etenswaren mogen alleen worden verkocht door deelnemers die in het bezit zijn van een speciaal door burgemeester en wethouders aan hen verleende vergunning. Het voedsel en de ruimten van waaruit het voedsel wordt verkocht dient te voldoen aan strenge eisen. De Voedselautoriteit (voorheen Keuringsdienst van Waren) zal hierop controleren. Een vergunning is aan te vragen bij de Oranje vereniging, Bert Kaasschieter, tel.06-532 177 29.

Laat niet als dank
En dan nog het afval. Tijdens de Vrijmarkt staan er containers op de Vischmarkt. Gemeente en Oranjevereniging vragen u zo sportief te zijn de overtollige resten en het afval na afloop in deze containers te gooien of het ernaast te plaatsen. Laat niet als dank voor het aangenaam/lucratief verpozen De gemeente verwijderd het afval dezelfde dag.

---

gemeente harderwijk © gemeente harderwijk 2001