Gemeente Barendrecht

Persbericht Gemeente Barendrecht

Wendy Veenman naar regeringsjubileum Koningin

BARENDRECHT (vrijdag 22 april 2005) - De Barendrechtse Wendy Veenman zal op Koninginnedag (30 april) in de Ridderzaal als gast aanwezig zijn bij de Verenigde Vergadering der Staten-Generaal ter gelegenheid van het zilveren regeringsjubileum van Koningin Beatrix. Voor die speciale, gezamenlijke bijeenkomst van de Eerste en Tweede Kamer zijn 225 Nederlanders van 25 jaar uitgenodigd. De in Riederhoek woonachtige Wendy Veenman werd geboren op de dag van de kroning van Koningin Beatrix, 30 april 1980. Haar 25e verjaardag valt dus samen met het 25-jarig regeringsjubileum van de Koningin.

Behalve de 225 Nederlanders van 25 jaar zijn er op Koninginnedag in de Ridderzaal ook 125 landgenoten met 'bijzondere verdiensten' aanwezig. Iedereen trekt tijdens de speciale bijeenkomst samen op met een Kamerlid. Zo is de Barendrechtse Wendy Veenman gekoppeld aan Gerard Schouw. Schouw is sinds 10 juni 2003 lid van de D66-fractie in de Eerste Kamer. Hij was wethouder van Dordrecht en voorzitter van D66. Op dit moment is hij directeur van het Kenniscentrum Grote Steden.

De Verenigde Vergadering der Staten-Generaal ter gelegenheid van het zilveren regeringsjubileum van Koningin Beatrix zal op 30 april om 10.30 uur beginnen, uiteraard in aanwezigheid van Koningin Beatrix en achttien andere leden van de koninklijke familie. De bijeenkomst, die rechtstreeks op televisie wordt uitgezonden, bestaat uit speeches van de beide Kamervoorzitters en de Minister-President, uit muzikale bijdragen en uit vijf vooraf opgenomen tweespraken tussen Kamerleden en 25-jarigen. Na afloop is er voor alle aanwezigen - en dus ook voor de Barendrechtse Wendy Veenman - een lunch in de Statenpassage van de Tweede Kamer.

Noot voor de pers,