Gemeente Hellendoorn


Wegafsluitingen en verkeersmaatregelen rond Koninginnedag, 5 en 7 mei

Daarlerveen

5 mei Rommelmarkt
Afsluiting Spoorstraat tussen de spoorwegovergang en de Kerkstraat van 8.00 - 19.00 uur.
6 mei Avondmarkt
Afsluiting Spoorstraat tussen de spoorwegovergang en de Kerstraat van 19.00 - 23.00 uur.

Hellendoorn

30 april
" Slag Um Heldern"
Afsluiting Dorpsstraat, het gedeelte tussen de kruising met de Ommerweg en de kruising met de Geerhard BoschÂstraat van 8.00 - 21.00 uur. Voor het verkeer van en naar het Avonturenpark is een omleiding aanwezig.
Rommelmarkt Krönnenzommer
Verplichte rijrichting Sanatoriumlaan vanaf de aansluiting met de Eelerbergweg tot aan de Kathuizenweg.
5 mei en 7 mei Dauwpop en Dynamo Open Air
Om het verkeer van en naar het festivalterrein zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen is besloten om op HemelvaartsÂdag 5 mei van 07.00 uur tot en met 23.00 uur en op zaterdag 7 mei van 11.00 uur tot en met 01.00 uur (8 mei) de volgende maatregelen te treffen: Afsluiting van de Luttenbergerweg gedeelte tussen de Terhoeksweg en Kathuizenweg.
Instellen parkeerverbod aan beide zijde van de weg op de Luttenbergerweg tussen de Kathuizenweg en de Hellendoornseweg in Luttenberg (gem. Raalte) en op het gedeelte tussen de Terhoeksweg en de TunnelÂweg.
Parkeerverbod aan beide zijde van de Terhoeksweg. Een verplichte rijrichting (richting Hellendoorn) op de Luttenber gerweg vanaf de Terhoeksweg tot aan de Tunnelweg en op de Ter Hoeksweg richting de Luttenbergerweg.
Een maximum snelheid van 60 km per uur op de Luttenbergerweg.

Nijverdal

30 april Rommelmarkt Holterweg
Afsluiting van de Holterweg tussen Tiemen de Jongstraat en Korenweg. Parkeerverbod aan beide zijde op de Smidsweg tussen Schansertweg en Spijkerweg en op de Molenweg.

6 mei Nachtmarkt
Afsluiting Grotestraat tussen de Smidsweg en de Constantijnstraat van 12.00 - 01.00 uur (7 mei).

7 mei Intocht Canadezen
Afsluiting Grotestraat tussen de Smidsweg en de Constantijnstraat van 13.00 - 21.00 uur. Tijdens optocht vanaf 14.00 uur zijn de volgende wegen tijdelijk afgesloten:
Van Limburg Stirumstraat, Oranjestraat, Meijboomstraat, Grotestraat, rechtsaf Hoge Dijkje, rechtsaf Kerkstraat, rechtsaf Parallelweg, linksaf Constantijnstraat, rechtsaf Johan Frisostraat, linksaf Willem Alexanderstraat, rechtsaf Achter De Keizer, rechtsaf Constantijnstraat, Molenweg rechtsaf J van Houtenstraat, rechtsaf Groen van Prinstrererstraat, linksaf H. Wormsestraat en rechtsaf de Grotestraat op.

Voorafgaand aan deze optocht worden de straten in de omgeving van het zwembad gebruikt als opstel en verzamelplaats voor de historische wagens en muziekkorpsen. Het doorgaande verkeer wordt omgeleid.

U wordt vriendelijk verzocht naar deze festiviteiten op de fiets te komen.