Gemeente IJsselstein


Verkeer binnenstad op Koninginnedag
dinsdag, 26 april 2005 - 14:28 CET

In verband met de activiteiten op Koninginnedag is in de binnenstad een aantal verkeersmaatregelen genomen.

Kinderbraderie
De kinderbraderie vindt dit jaar plaats op Benschopperstraat, Utrechtsestraat, aan één zijde van het Basiliekpad (tussen Overtoom en tramovergang), Kloosterstraat en het Kronenburgplantsoen (tussen Kloosterstraat en Kerkstraat). Het is niet toegestaan dat kinderen buiten deze straten gaan zitten; brandweer en de politie zien hierop toe. Ziet u er a.u.b. op toe dat de kinderen hun afval deponeren in één van de containers.

Binnenstad autovrij
De binnenstad wordt die dag zoveel mogelijk autovrij gehouden. Wij verzoeken mensen hun auto vanaf de voorafgaande avond buiten de binnenstad te parkeren. Vanaf 06.00 uur zijn géén autos toegestaan op het Kronenburgplantsoen en op de parkeerplaatsen aan de Molenstraat. Parkeergarage Overtoom is de gehele dag geopend. Daarnaast wordt op 30 april de binnenstad afgesloten voor alle verkeer. Dit wordt d.m.v. borden aangegeven.
Woont u buiten de binnenstad: kom te voet of op de fiets! Naast de bestaande fietsparkeermogelijkheden zijn er extra fietsparkeerplekken op het Basiliekpad (ter hoogte van de tramovergang), de Utrechtsestraat (nabij de Ned. Herv. kerk) en op de Kasteellaan (tegenover Vitras).