Gemeente Arnhem

Fietsstalverbod koninginnedag
Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 8 maart 2005 een aantal straten en weggedeelten in de binnenstad van Arnhem aangewezen waar voortaan op Koninginnedag geen (brom)fietsen meer onbeheerd mogen staan buiten de bestaande fietsstalmogelijkheden. Dit besluit geldt voor de Korenmarkt, Korenstraat, Korte Hoogstraat en Pauwstraat.

Met dit besluit waarborgt de gemeente voor hulpverleningsdiensten een onbelemmerd toegang tot de drukke Korenmarkt. Her en der gestalde (brom)fietsen vormen dan een obstakel. Een vlotte doorstroming van de hulpverleningsdiensten tijdens de Koninginnedagdrukte is essentieel om de veiligheid en openbare orde in de binnenstad van Arnhem te kunnen blijven garanderen. Het fietsstalverbod bevordert ook een vlotte doorstroming van het massaal aanwezige publiek.

(Brom)fietsen die op Koninginnedag ondanks het fietstalverbod in de genoemde straten buiten de bestaande fietsstallingen staan, worden door de gemeente verwijderd. Tegen betaling van 20 euro kan de (brom)fiets weer worden opgehaald in de Saksen Weimarkazerne aan de Weg achter het bos te Arnhem. Daartoe bestaat op zondag 1 mei van 9.00 tot 11.00 uur en vervolgens op dinsdag en donderdag telkens van 09.00 tot 11.00 uur gelegenheid. De eigenaar moet een geldig legitimatiebewijs overleggen. Voor meer informatie over het verwijderen van (brom)fietsen kan men terecht bij Servicelijn van de gemeente op telefoonnummer (026) 377 4321.