Ingezonden persbericht


Ministerie van Verkeer en Waterstaat

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water

Persbericht
Datum: 26 april 2005

Meivakantie bij de Maeslantkering: Rondleidingen en kinderactiviteiten

Hoek van Holland - Het Keringhuis naast de Maeslantkering biedt in de meivakantie veel rondleidingen en leuke activiteiten voor kinderen. Voor zowel jong als oud is het Keringhuis een leuk en leerzaam informatiecentrum waar je meer te weten kan komen over water(beheer) en over de Maeslantkering. Wie van plan is om iets leuks te gaan doen in de meivakantie is aan het goede adres bij het imposante bouwwerk aan de Nieuwe Waterweg.

Meivakantie (30 april - 8 mei 2005): instaprondleidingen Zo biedt het Keringhuis in de meivakantie extra rondleidingen. Door het jaar heen zijn er alleen in het weekend instaprondleidingen, maar in de week van 30 april t/m 8 mei heeft u ook op dinsdag en donderdag de mogelijkheid om de Maeslantkering van dichtbij te bekijken. Tijdens de rondleiding krijgt u informatie van een enthousiaste gids en wordt er gedetailleerd uitleg gegeven bij de bewegende maquette. De rondleiding wordt afgesloten met een bezoek aan de indrukwekkende stormvloedkering. De rondleiding duurt 90 minuten en begint om 13.30 uur. De kosten bedragen ¤ 3,25 per volwassene en ¤ 1,50 per kind.

Kinderrondleidingen
Tijdens de meivakantie is er op 4 mei een speciale "proefjesrondleiding". Deelnemers tussen 6 en 12 jaar kunnen tijdens de rondleiding o.a. zelf de dokdeur sluiten en ontdekken welke onderdelen van de stormvloedkering vergelijkbaar zijn met "communicerende vaten". De rondleiding duurt 90 minuten en start om 13.30 uur. De kosten zijn ¤ 1,50 per kind en ¤ 3,25 per volwassene.

Puzzeltochten
Voor de kinderen zijn er puzzeltochten waarbij kinderen vragen moeten beantwoorden over de Maeslantkering en over water in het algemeen. Op Koninginnedag is er een speciale puzzeltocht waarin vragen zitten over de koningin en over de stormvloedkering.

Toegang gratis
De toegang tot het informatiecentrum is gratis. Openingstijden zijn maandag t/m vrijdag 10.00 - 16.00 uur, op zaterdag, zon- en feestdagen 11.00 - 17.00 uur. Reserveren voor rondleidingen is mogelijk bij het Keringhuis in Hoek van Holland. Dit kan telefonisch (0174-511222) of per e-mail (keringhuis@podium.nl).

_________________________________________________



Ingezonden persbericht