TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 26-04-2005

Radio
TROS MUZIEKCAFÉ
Uitzending zaterdag 30 april
Radio 2 - 16.00 uur

TROS MUZIEKCAFÉ ZATERDAG 30 APRIL

Zaterdag 30 april is het niet alleen feest in heel Nederland maar ook bij TROS MUZIEKCAFÉ. Diverse veelzijdige artiesten maken de trek naar de hoofdstad en vieren een eigen Koninginnedagfeestje in de studio.

Allereerst is Ruthie Foster te gast. Zij klinkt als een jonge Aretha Franklin. Haar muziek is een mengeling van blues, soul, gospel en americana. Haar eerste tour in Nederland, eind vorig jaar, was een enorm succes en in TROS MUZIEKCAFÉ doet ze dit nog eens dunnetjes over.

Uit Australië komen ze: Naked Raven. De band bestaat ruim tien jaar en heeft al vijf albums gemaakt vol met melodieuze popballads. Zaterdag maakt Naked Raven even ruimte tijdens één van hun vele tournees en komen ze naar TROS MUZIEKCAFÉ.

Verder de band Rosemary's Sons. Hun derde album 'St. Eleanor's Park' bestaat uit rootsy roadsongs afgewisseld met puntige rockers met hier en daar een knipoog naar jazz en glamrock. Hoe dat klinkt is zaterdag te horen.

Ten slotte Zonder Twijfel. Negen jaar geleden begonnen als duo bestaande uit Dennis Vijver en Jerry Anholt, maar inmiddels uitgegroeid tot een volledige band. Ze maken Nederpop met een scherp randje. Hun allernieuwste single is geschreven door het bekende duo Fluitsma & Van Tijn.

TROS MUZIEKCAFÉ komt ook deze zaterdag live vanuit Studiocafé De Plantage. U kunt de uitzending gratis bijwonen. De uitzending is van 16.00 tot 18.00 uur via Radio 2. Het adres is Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam.

Voor meer informatie: http://www.trosradio2.nl/muziekcafe/