TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 26-04-2005

Televisie
25 JAAR BEATRIX, DIT IS EEN LAND OM LIEF TE HEBBEN Uitzending zaterdag 30 april
Nederland 2 - 20.10 uur

BIJZONDER AMUSEMENTSPROGRAMMA
TER ERE KONINGIN BEATRIX

In het kader van het 25-jarig regeringsjubileum van koningin Beatrix zendt de TROS zaterdag 30 april live vanaf het Malieveld in Den Haag het evenement DIT IS EEN LAND OM LIEF TE HEBBEN uit. Een verrassend amusementsprogramma waaraan vele bekende Nederlanders uit diverse beroepsgroepen hun medewerking verlenen. De titel DIT IS EEN LAND OM LIEF TE HEBBEN is ontleend aan een regel uit een lied van Toon Hermans: 'Dit is 'n plek om lief te hebben'. Niemand minder dan André van Duin verzorgt met dit lied het slotstuk van deze feestelijke avond.

Karin Bloemen verzorgt een verrassend optreden. Een speciaal voor deze gelegenheid geschreven nummer 'Nederland mijn vaderland' wordt door Frans Bauer vertolkt. Drumgroep Slagerij Van Kampen begeleidt acteurs die gedichten voordragen van bekende dichters. Ook treden vele sterren op uit onder meer de musicals Miss Saigon, The Lion King, Cats en Mamma Mia. Te bewonderen zijn Simone Kleinsma, Ben Cramer, Tony Neef, Stanley Burleson en vele anderen. Cabaretiers Najib Amhali en Jörgen Raymann laten zich vanavond ook van een hele bijzondere kant zien.

Verder wordt deze avond aandacht besteed aan momenten die Nederlanders zijn bijgebleven als hun hoogtepunt van de afgelopen 25 jaar. De fragmenten worden afgewisseld met optredens van diverse bekende sporters en artiesten als Xander de Buisonjé, Do, Re-Play, Marco Borsato en Birgit Schuurman. Alle optredens worden begeleid door het Maurice Luttik Huisorkest, groot showballet en het Volendammer Operakoor.

Presentatie: Ivo Niehe




TROS