CLINICLOWNS NEDERLAND


Kinderserie Villa Neuzenroode

30 april is het zover, dan is de kinderserie Villa Neuzenroode voor het eerst te zien bij de AVRO op Z@ppelin. Villa Neuzenroode is een 13-delige dramaserie voor kinderen van 8 tot 12 jaar, geproduceerd door Palm Plus Producties. De serie is geschreven door Bavo Galama (schrijver, acteur, cabaretier en presentator) en geregisseerd door Camiel Schouwenaar (regisseur van o.a. Poppentje, VPRO en School-TV).
Villa Neuzenroode vertelt het spannende verhaal van de CliniClowns Ips en Fie die een villa erven van freule Van Stoeth tot Strompeltvoort. Ips (de antiheld) wil niks van een villa weten, maar drie kinderen in het ziekenhuis lezen in het testament dat de villa wordt nagelaten aan alle clowns ter wereld. Maar wat moeten clowns eigenlijk met een villa? Er wordt een grote clownsvergadering georganiseerd om dat te bespreken. De sluwe zakenman Victor Cementi heeft ook lucht gekregen van het testament. Hij wil koste wat het kost in het bezit komen van Villa Neuzenroode voordat de clowns het in handen krijgen. Zijn methodes zijn meedogenloos; de wedloop om de villa begint. Villa Neuzenroode is een serie vol avontuur, humor, verliefdheden en verrassende wendingen.

Met de kinderserie Villa Neuzenroode wil CliniClowns extra afleiding en plezier bieden aan (zieke) kinderen en aandacht vragen voor een nieuwe dienst van CliniClowns: Villa Neuzenroode.nl, speciaal voor langdurig zieke kinderen thuis.

De kinderserie Villa Neuzenroode wordt van 30 april tot en met 7 mei 's ochtends rond 9:00 uitgezonden op Z@ppelin. Vanaf 10 mei is de kinderserie verkrijgbaar op DVD via CliniClowns.nl. Ook zal de DVD vanaf die datum te koop zijn in diverse winkels, waaronder Bart Smit.

CliniClowns is er voor alle zieke kinderen in Nederland. Stichting CliniClowns Nederland biedt afleiding en plezier aan zoveel mogelijk kinderen die het moeilijk hebben door ziekte, trauma of handicap. De CliniClowns laten de kinderen weer even baas zijn over hun eigen situatie, laten ze gewoon weer even kind zijn. Ineens hoeft er niets en kan het alle kanten op, afhankelijk van wat het kind wil en kan. Op dit moment spelen bijna 60 CliniClowns in ruim 110 ziekenhuizen en andere zorginstellingen.