Gemeente Soest

Vergadering Staten-Generaal

Datum: 28/04/2005

Soesterse Hurye Önal naar Bijzondere Verenigde Vergadering Staten-Generaal

De Soesterse Hurye Önal zal als afvaardiging van de samenleving in Soest op 30 april te gast zijn bij de Bijzondere Verenigde Vergadering van de Staten-Generaal ter gelegenheid van het 25-jarig regeringsjubileum van Hare Majesteit Koningin Beatrix.

De gemeente Soest vaardigt mevrouw Önal af voor de bijzondere vergadering omdat zij reeds jarenlang actief is in en bij het Turks Vrouwencomité en voor de gemeenschap op allerlei terreinen. De 39-jarige Soesterse heeft jarenlang een actieve bijdrage geleverd aan de gemeentelijke adviescommissie Minderheden. Ook geeft mevrouw Önal (gezondheids)voorlichting aan ouderen, verzorgt kookcursussen, was buurtmoeder in en voor het Opstapproject en is van daaruit peuterspeelzaalleidster bij de Stichting Kindercentra Soest geworden. Mevrouw Önal viert dit jaar dat zij 25 jaar in Soest is.

De gemeente Soest is één van de 125 gemeenten die geselecteerd is om een verdienstelijk inwoner af te vaardigen voor de Bijzondere Verenigde Vergadering van de Staten-Generaal.

Daarnaast zullen 225 gemeenten een 25-jarige inwoner afvaardigen. De feestelijke bijeenkomst bestaat onder andere uit speeches van beide kamervoorzitters en de Minister-President, muzikale bijdragen en vijf tweespraken tussen kamerleden en 25-jarigen.

Hare Majesteit de Koningin is bij de bijzondere vergadering aanwezig. De bijeenkomst op 30 april wordt rechtstreeks op televisie uitgezonden.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer