Gemeente Heerenveen


Johanna van der Molen namens gemeente Heerenveen naar jubileum Koningin Beatrix

29/04/2005

De 25-jarige Johanna van der Molen mag de gemeente Heerenveen vertegenwoordigen tijdens de viering van het 25-jarig ambtsjubileum van Koningin Beatrix. Johanna is morgen (zaterdag 30 april), samen met allerlei andere 25-jarigen uit andere gemeenten, te gast in de Ridderzaal in Den Haag. Daar vindt vanaf 10.30 uur een bijzondere verenigde vergadering plaats van de Staten Generaal. Johanna is één van de gasten die voorafgaand aan deze bijzondere bijeenkomst worden verwelkomd.

De inwoonster van Heerenveen, geboren op 14 september 1979, heeft de uitnodiging te danken aan het lot. De leden van de Staten Generaal hebben 225 gemeenten verzocht een 25-jarige inwoner af te vaardigen, die van onbesproken gedrag moest zijn. In de gemeente Heerenveen moest een autochtone vrouw worden geselecteerd; hiervan bleken er 55 te zijn.
Na loting is Johanna van der Molen dus tevoorschijn gekomen als uiteindelijke winnares. Vanwege de te verwachten drukte in Den Haag reist Johanna vandaag (vrijdag) al af naar Den Haag, waar ze van de gemeente Heerenveen een overnachting voor twee personen krijgt aangeboden in een hotel.