Gemeente Heemskerk


Heemskerkse vrijwilliger bezoekt jubilerende koningin

HEEMSKERK De heer H. van der Laan zal op 30 april de gemeente Heemskerk vertegenwoordigen tijdens de feestelijkheden in de Ridderzaal ter gelegenheid van het 25-jarig ambtsjubileum van Koningin Beatrix.

In aanwezigheid van de Koningin staan de Eerste en Tweede Kamer op zaterdag 30 april op feestelijke wijze (met onder andere muzikale optredens) stil bij haar regeringsjubileum.

Door middel van een steekproef uit de Nederlandse gemeenten is een aantal gemeenten geselecteerd om één inwoner af te vaardigen naar de feestelijke viering. De gemeente Heemskerk is één van de geselecteerde gemeenten. Bij zijn keuze moest de burgemeester het criterium hanteren dat de af te vaardigen persoon op vrijwillige basis een belangrijke bijdrage levert aan maatschappelijke activiteiten in de wijk of buurt. Omdat de heer Van der Laan volgens velen absoluut aan dit criterium voldoet, mag hij de gemeente Heemskerk vertegenwoordigen op 30 april.

De feestelijke vergadering van de Eerste en Tweede Kamer vangt aan om 09.30 uur in de Ridderzaal. Na afloop van deze vergadering wordt aan iedereen een lunch aangeboden. Om ongeveer 13.30 zullen de festiviteiten worden beëindigd.